ARENDAL: Årets bestillingsverk for jazz – og bluesfestivalen i Arendal skal komponeres av brødrene Audun og Iver Kleive. Verket blir et bredt anlagt musikkstykke for kirkeorgel (Iver) og trommer/perkusjon (Audun) pluss gitar, trompet og kor. En tredje Kleive — Torfinn Kleive - bror av Iver og Audun, vil stå i spissen for et utvalgt solistkor fra Oslo.- Dette blir et unikt bestillingsverk av landets mest profilerte organist og orgelkomponist og en av landets aller fremste og internasjonalt mest profilerte jazztrommeslagere, sier festivalsjef Mats Aronsen i en pressemelding.

Iver Kleive er kjent for sitt virke som organist og korleder. Han har vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester, og var fast pianist i Kringkastingsorkesteret i en 10-års periode. Fra 1972 og fram til i dag har han medvirket i nærmere 200 plateinnspillinger som studiomusiker, komponist og arrangør.

Audun Kleive regnes blant landets aller dyktigste og mest dynamiske trommeslagere. Han har samarbeidet med en rekke framtredende norske og utenlandske jazzmusikere som Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, Terje Rypdal og Mathias Eick for å nevne noen. De siste tre årene har han arbeidet mye i duo – og trioformat med Nils Petter Molvær.

Helt siden 2001 har Canal Street satset på bestillingverk. Noen av dem som tidligere har levert bestillingsverk er Ketil Bjørnstad, Frøy Aagre og Nils Petter Molvær.

Jazz – og bluesfestivalen fyller i år 15 år og årets festival arrangeres 27. til 30. juli.