ÅSERAL: Vest-Agder fylkeskommune punger nå ut 400.000 kroner til Eikerapen Roots Festival og festivalens splitter nye festivalområde, Eikerapen Arena. Det besluttet Fylkesutvalget tidligere denne uken.

– Dette kjempebidraget gjør det mulig å lage denne arenaen uten at vi går med underskudd, sier festivalsjef Tor Åge Bjelland Eikerapen til fvn.no.

95 prosent ferdig

Han teller ned til 4. august, dagen da tusenvis av musikkglade festivalgjengere invaderer Eikerapen Roots Festival i bygda med fem innbyggere. Men først må det splitter nye festivalområdet til en verdi av 3,5 millioner kroner, Eikerapen Arena, stå klart.

– Og nå er vi 95 prosent ferdig med arenaen, sier han.

På nettsiden begrunner Fylkesutvalget pengetildelingen slik:

«Festivalen har bidratt til å sette Åseral på kartet og gjort kommunen kjent for nye målgrupper, som på sikt kan komme tilbake som turister, hytteeiere eller fastboende. Festivalen har blitt et sosialt, så vel som kulturelt høydepunkt for både fastboende, hytteeiere og et stadig økende antall tilreisende».

– Vi er i mål

– Vi satte i gang dette prosjektet uten å ha full kontroll på hvordan vi skulle finansiere det. Vi tok en råsjanse, og håpte at det ville løse seg underveis. Når vi nå fikk pengestøtte, betyr det at vi er i mål. Det er fantastisk, for det betyr at vi får opp anlegget uten at vi kommer til å gå med tap, sier Eikerapen.

I fjor tok 7000 publikummere turen innom festivalen, og i år skal 30 konserter spilles på festivalens seks scener i løpet av festivalens fem dager.

Disse artistene er booket til festivalen: Sivert Høyem, Thomas Dybdahl, Ingrid Olava, Thom Hell, Maria Due, Hellbillies, Gunslingers, Thom Hell, Tønes, Sersjant Petter, Stian Tønnesen, Vennesla Pizza & Rock’n Roll Band, Fjellfolk, Popnagel Combo Hanssen, Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars og Odeon. I tillegg arrangeres også Barneroots på lørdagen under festivalen, med over 20 konserter og aktiviteter for barn.