— Det lages mye bra musikkvideoer i Norge, så jeg har ingen forventninger. Det er morsomt bare å få vist filmen under Kortfilmfestivalen, sier Andresen, som er fra Kristiansand.

Vennetjeneste

Arild Andresen har regissert musikkvideoen til Aslak Hartberg's The Fuzz-låta «The Visitor». Hartberg er mannen som har skrevet musikken til Andresens prisvinnerfilmer «Keeper'n til Liverpool» og «Kompani Orheim», samt NRK-suksessen «Gutta Boys».

— Det var kjempegøy, og egentlig en vennetjeneste. Aslak hadde lyst på en musikkvideo når han skulle slippe plata si, forteller Andresen.

Se musikkvideoen øverst i saken.

Viktig festival

I mars 2012 kunne kinodirektør Petter Benestad (t.v.) overrekke Kristiansand kinos filmpris til Arild Andresen. Foto: Reidar Kollstad

Videoen er en av 20 filmer som er plukket ut til Kortfilmfestivalen, der de konkurrerer om en pris på 15.000 kroner. Andresen satt i juryen under Kortfilmfestivalen for to år siden, og har selv hatt flere kortfilmer på festivalen tidligere.— Kortfilmfestivalen var vesentlig for meg. Det var der filmene mine for første gang møtte et publikum, og jeg fikk møte kolleger og knytte kontakter. Festivalen er et viktig faglig forum, og den har hatt den posisjonen i mange år, sier han.

Ting på gang

Andresen opplevde suksess med «Keeper'n til Liverpool» og «Kompani Orheim» i 2010 og 2012. Etter det har han regissert to episoder av NRK-serien «Hjem» i 2013, og i disse dager jobber han med to episoder av serien «Kampen for tilværelsen», som skal sendes på NRK til høsten.

— Jeg jobber med noen filmprosjekter, men det gjenstår en del på finansieringsstadiet. Men det er flere konkrete prosjekter, sier filmskaperen.

Flere sørlendinger

85 filmer er plukket ut til årets festival. 54 kortfilmer, 11 dokumentarer og 20 musikkvideoer skal konkurrere om blant annet Gullstolen for beste norske kortfilm, Gullstolen for beste norske dokumentar og prisen for beste musikkvideo.

Maurice Baudini er en av personene Even G. Benestad og August B. Hanssen har pratet med i dokumentaren "Club 7". Her treffer de to filmskaperne Baudini på Teatercafeen.  Foto: Lars Øymo

Even G. Benestad og August B. Hanssens dokumentar «Club 7» ble vist under åpningsprogrammet torsdag kveld. Eller har Even Hafnor med film for tredje festival på rad, med kortfilmen «Money Back, Please», og «Stemmer fra Burma» av Solfrid Nikita T. Holand er produsert av Grete Salomonsen Hynnekleiv. «Gamle venner» av Sverre Ferd er produsert av Media Service. Fritz Wepper, kjent som Harry Klein i «Derrick», spiller der sammen med Knut Walle og Ingar Helge Gimle.Prisene deles ut mandag kveld.