— Jeg trives godt i jobben, men skulle jeg prøve meg på nye utfordringer var tiden kommet. Jeg runder om noen uker 45 år, sier Frans-Arne Stylegar.

Han har vært fylkeskonservator siden 2005, og var før det igjen ni år som arkeolog i fylkeskommunen.

Frans-Arne Stylegar er opprinnelig fra Moss og er cand. philol. fra Universitetet i Oslo med hovedfag i nordisk arkeologi. Han har vært sentral i en rekke arkeologiske funn og utgravinger. Lokalt er han kanskje mest kjent for utgravingen av Spangereidkanalen og gravfunnene på Snartemo.

— Jeg har vært med på mye spennende i Vest-Agder og har tenkt å fortsette med det fram til oktober. Skal jeg trekke fram et høydepunkt må det være Hogganviksteinen, sier han.

Frans-Arne Stylegar har skrevet og vært redaktør for en rekke bøker som «Spangereid» (1999), «Sagaspor» (2010) og «Fangen på Christiansholm» (2013). I 2008 fikk han Sørlandets kompetansefonds populærvitenskapelige pris.

Varanger museum er interkommunalt og består av Vardø museum, Sør-Varanger museum og Vadsø museum-Ruija kvenmuseum. Museet har 20 ansatte, til sammen 57 bygninger og i tillegg vedlikeholdsansvar for flere kommunale bygg. Frans-Arne Stylegard får arbeidssted i Vardø.