Det var under styremøtet i Cultiva fredag at årets Talentstipend kunst og Talentstipend idrett ble delt ut. Stipendet deles ut via Cultiva Express til unge utøvere, og er på 50.000 kroner.

I år fikk svømmeren Sofie Reisænen (16) stipendet for idrett, mens Ravnedans fikk kunststipendet. Det sistnevnte stipendet deles av ildsjelene Tone Martine Kittelsen, Irene Theisen, Julie Rasmussen og Maren Fidje Bjørneseth.

I begrunnelsen for tildelingen heter det:

«Ravnedans er en gruppe med utøvere og produsenter som gjennom fem år har arbeidet målrettet for å bygge opp et miljø og en arena for samtidsdans i Kristiansand.

Festivalen samler hvert år opp mot 1 000 publikummere, og har i år blitt kvalitetsstemplet med tilskudd fra blant annet Nordisk Kulturfond. De beriker og fungerer som inspiratorer for hele scenekunstmiljøet i Kristiansand på en svært positiv måte.

Om Sofie Reisænen heter det blant annet:

«Hun er den eneste representanten fra Sørlandet på seniorlandslaget i svømming. I Norge har hun vært den beste svømmeren i sin årsklasse de tre siste årene. I Nordisk mesterskap tok hun gull i juniorklassen. Under sommerens junior EM viste hun mesterlige prestasjoner med finaleplass.«