VISEPOP/FOLKEMUSIKK

Odd Nordstoga

Med albumet ”November” stod han fram som en bestevenn med et veldig sterkt album. Denne gangen leverer han musikk til TV-serien ”Vaffelhjerte”.

Seriestart er 14. oktober, og den er bygget på boka til Maria Parr med samme tittel som serien. Det er laget sju episoder, og Nordstoga er sågar med som skuespiller i filmen som Isak. Dette 36 minutter lange albumet med ni låter er med andre ord ikke noen ordinær oppfølger til gullgode ”November”, men det låter umiskjennelig Odd Nordstoga for det.

Det betyr at vi får en rekke fine visepoplåter med et lekkert strøk av trekkspill og folkemusikk. Sangen ”Bestevenn” er kanskje albumets beste med sin kjælende og nære dimensjon, og mange av låtene ligger i samme, dempede spor der Nordstoga tydeliggjør tekstene med sin markante og behagelige stemme. ”Kva kom du for” er et høydepunkt sammen med den forsiktige, vakre og lune ”Ein farfar i livet”

To-tre av sangene grenser mot det trivielle, uten at det blir helt krise. For Odd Nordstoga er i en fase av sin karriere der han aldri kommer til å gi ut noe som ikke høres bra ut. Gode venner vet hva de holder på med.