— Vi ser for oss et nytt kulturhus for alle, med ikke bare rytmisk musikk, men også med drama og dans utført av aktører som ikke får plass i Kilden. Vi tror dette kan bli den feteste scenen i byen, sier driftsleder Gunn-Hilde Erstad i arrangørforeningen Trashpop.

I samarbeid med Studentsamskipnaden i Agder (SiA) har Trashpop en plan for hvordan en scene kan etableres på det som tidligere fungerte som Agder teaters biscene. Her er det plass til 150 publikummere.

Lokalene ligger i kjelleren på bygningen som formelt heter Kristiansand teater, og som har stått tom etter at Kilden åpnet ved nyttår 2012. Fædrelandsvennen skrev tirsdag om at Betania er i samtaler med Kristiansand Eiendom om eventuell leie av bygget (på folkemunne Agder teater) fram til neste år.

Trenger lokaler

Og nå melder altså SiA og Trashpop seg på i det som kan bli en konkurranse om å leie lokalene.

— Vi bestemte oss for å komme fram i offentligheten med våre planer da vi så at Betania var interessert, sier Erstad.

Trashpop har vært på jakt etter nye lokaler etter det i april ble kjent at SiAs studentkro Pir 6 stenger driften ved slutten av vårsemesteret.

— Skal dere gjenskape Pir6 i teateret?

— Nei, her blir det Trashpop som skal ha navnet på døra, og scenen skal driftes av oss. SiA skal i utgangspunktet kun ta seg av bardriften, sier Erstad.

Skal rives

— Hva med økonomien?

— Vi har hatt voksende økonomi de siste årene, sier Erstad.

— Men det er jo meningen å rive bygget.

— Ja, vi er fornøyd hvis vi kan bruke lokalene inn i 2015. Men samtidig ligger det jo et håp i å få så mye aktivitet i bygningen at rivningsplanene kanskje endres. Det hadde vært fint hvis også andre aktører tok for eksempel hovedscenen i bruk, sier Erstad.

— Er det plass til både dere og Betania i teatret?

— Jeg tror Trashpop og Betaniahar heltforskjellige tanker om hva dette bygget bør fylles med, så et samarbeid med dem villenok ikke værtaktuelt, sier Erstad.

Ingen kommentar

Erik Søderlind som er saksbehandler hos Kristiansand Eiendom, vil ikke kommentere saken:

— Vi har ikke lyst til å gå inn på hvem som henvender seg til oss og hvem vi forhandler med før vi har fått en avklaring, sier han.

Steinar Finseth, som er administrerende direktør i SiA, er litt mer meddelsom:

— Vi har fått et tilbud fra kommunen om leie av biscenen som vi nå vurderer, men før vi tar en avgjørelse må jeg konsultere styret i SiA. Det får jeg ikke gjort før ut i juni, sier Finseth.

Ifølge ham er leiesummen «ikke høy», uten at han vil gå ut med noe beløp.

— Men vi må få avklart hvor mye den dekker, for eksempel av energiutgifter. Nå ser vi jo også at Betania har kommet på banen, så det er en del som må avklares før dette eventuelt blir noe av, sier Finseth.