Hans Petter Martinsen var fram til 2001 en fryktet torpedo og kriminell i Oslo. Etter at han ble kristen har han holdt en rekke taler. I fjor gjestet han Øygospel, og i år blir han hovedtaler. Foto: Tore André Baardsen

I år arrangeres Øygospel på Flekkerøya for 27. gang. I år blir festivalen gratis, og programmet mindre:

— Vi satser på et mindre program av høyere kvalitet, og satser på at det drar flere folk, sier festivalsjef Inger Kristiansen.

Leeland og Planetshakers

I år er det bare booket inn to band, Leeland og Planetshakers. Leeland er et amerikansk lovsangsband som slo i gjennom i 2006 med albumet «Sound of Melodies». Planetshakers er et lovsangsband fra Australia som ble etablert i 1997. — Dette er kjente artister innen kristenmusikken, og vi er veldig fornøyde med at vi klarte å få dem hit, sier Kristiansen.

- Hvorfor blir Øygospel gratis i år?

— Vi vil ikke at økonomien skal være noen hindring for at folk skal komme. Vi har en buffer etter mange år med overskudd, vi har sponsorer, og det blir basar og matsalg, så slik kan det gå rundt, forklarer festivalsjefen.

Hun håper at det vil komme 5000 til årets festival.

— Det har jeg sagt før, og det står jeg på ennå. I år har vi fått tilbakemeldinger på at det er mange som ønsker å komme.

Håper på 5000

I fjor var det 3.500 besøkende, men året før der var det 4500. Øygospel er en kristen musikkfestival som begynte som en korfestival.

— Etter hvert som korene døde ut, ble det mer konserter og møter. Hovedmålgruppa er unge i alderen 15 til 25 år, men vi ser at det er mange voksne som kommer sammen med barna sine også.Fra møteprogrammet trekker Inger Kristiansen fram talene med Hans Petter Martinsen. Finnmarkingen var fram til 2001 en fryktet torpedo og kriminell i Oslo. Etter at han ble kristen har han holdt en rekke taler. Han var også gjest på Øygospel i fjor.

Øygospel går av stabelen 28. mai til 31. mai.