KRISTIANSAND: Keiino deltar i Melodi Grand Prix (MGP) for tredje gang. Lørdag kveld var gruppa blant de tre – av seks – som gikk videre fra den tredje delfinalen.

Dette året prøver Keiino seg med sangen «Damdiggida», omtalt som en energibombe av en låt.

– Den handler rett og slett om at du har lyst å gjøre noe som gjør deg veldig glad eller som gjør deg godt, fortalte vokalist Alexandra Rotan før hun kunne slippe jubelen løs sammen med gutta.

Forhåndsfavoritter

Keiino var regnet blant forhåndsfavorittene lørdag. Gruppa består av kristiansanderen Tom Hugo Hermansen, Alexandra Rotan og Fred Buljo.

Keiino sammen med de andre to som gikk videre til finale: Miia og Annprincess. Foto: Espen Solli / NRK

– Det var helt fantastisk å se dem på nytt igjen, jeg føler det er vår tids Aqua, sa artisten Julie Bergan, som kommenterte delfinalen ringside for NRK.

MGP-finalen går for fullt hus i Trondheim Spektrum neste lørdag. Men gruppa har allerede fått mange tilbakemeldinger fra internasjonale fans.

– Det er så utrolig fint å få så mye hyggelige meldinger rundt fra hele verden. Folk er glade i låta, og det håper vi folk i Norge også blir, sa Tom Hugo Hermansen under sendingen lørdag.

De to andre som gikk videre var Miia og Annprincess, mens Vidar Villa, Mistra og Thomas Jenssen måtte takke for seg.

Som en familie

I 2019 vant Keiino den norske finalen med «Spirit In The Sky», og i 2021 måtte de se seg slått av Andreas «Tix» Haukeland da de stilte med «Monument».

Tom Hugo Hermansen, Alexandra Rotan og Fred Buljo under lørdagens MGP-delfinale. Foto: Espen Solli / NRK

Gruppa omtaler seg selv som en familie.

– Av og til er vi som et gammelt ektepar, av og til er vi som dumme tenåringer. Men det er sånn det er i en familie, smilte Tom Hugo Hermansen.

Dette er de seks finalistene fra de to første delfinalene: Margaret Berger, Ingrid Jasmin, Gothminister, Gåte, Super Rob/Erika Norwich og Dag Erik Oksvold/Anne Fagermo.

I 2019 ble Keiino nummer seks i den internasjonale Eurovision-finalen, etter at de fikk flest publikumsstemmer. Nå håper de å kunne nå helt opp, fortalte de under en opptreden på Sørlandssenteret forrige helg.