— Dette er den største humanitære krisen i vår tid, og vi syntes vi måtte gjøre noe, sier Aud Sunde Smemo, sogneprest i Kristiansand domkirke.

Søndag samarbeider alle statskirkemenighetene i Kristiansand kommune om å arrangere veldedighetskonsert i Domkirka. Konserten er gratis, men det settes opp kollektbøsser ved inngangen. Alt som legges i disse går uavkortet til Kirkens nødhjelps arbeid for flyktninger i Europa og Syria.

- Det har vært utrolig fint å merke det store engasjementet hos alle vi har spurt. Det tok bare to uker å få i stand denne konserten i stand, sier Mia Ottersen, prest i Vågsbygd menighet.

— Mange vi har spurt og som ikke har kunnet har vært veldig lei seg for dette, sier Kjell Åge Stoveland. Han er både i arrangementskomiteen og på scenen under konserten. Det siste gjør han som medlem i et ensemble av musikere fra Kristiansand symfoniorkester.

- Alle som medvirker stiller frivillig, og absolutt alle vi har spurt har vært interessert. Det er viktig at folk har med seg kontanter hvis de vil bidra til innsamlingen, sier Erland Grøtberg som er sogneprest i Grim menighet.

Nå håper vi så mange som mulig kommer på konserten, sier Aud Sunde Smemo.

De som opptrer er Erik Faber, Kristina Jølstad Moi, ABBE, Vilde Fredvik, Hilde Hefte og Egil Kapstad, Sonja Loinsworth, Sordal, musikere fra KSO, Olaf Moen med flere.

— Til slutt vil alle sammen fremføre salmen «Noen må våke i verdens natt». Det er akkurat det denne utfordringen vi nå står overfor går ut på, sier Smemo.