Lila Elveseter Abrahamsen (12) tok den digitale verden med storm etter at Lydbølgen Studio i Mosby la ut video av stortalentet i februar. Hennes tolkning av Demi Levato's «Give Your Heart A Break» ble så populær at apparatet rundt Ellen Show la ut videoen på sine hjemmesider. Studiovideoen ble vist over hele verden, og endte opp med over 80.000 visninger bare på Youtube.

— Det var en hektisk periode med mye oppmerksomhet. Hele prosessen var helt uventet, siden dette bare var en video vi la ut uten mye planlegging bak. Siden februar har det roa seg veldig, men jeg har vært i studio ukentlig og lagd nye låter, sier Abrahamsen, da vi treffer henne i studioet på Mosby.

Hjelp av Lene Marlin

Abrahamsen har fått skrivehjelp av Lene Marlin og vokalist i Trang Fødsel, Hans Petter Aaserud, til låten «Till the End of Time». Hun skal vise fram sin nye låt på Ravnebarnfestivalen lørdag.

— Det er en fantastisk fin låt som jeg gleder meg til å spille live for første gang. Vi har spilt den inn også, sier Abrahamsen.

Men lyngdølen har ikke fått møtt sangstjernen enda.— Jeg har ikke møtt Lene Marlin enda, men jeg håper jeg får muligheten en gang. Hun er en utrolig dyktig låtskriver, sier Abrahamsen.

Universal er interessert

Et av verdens største plateselskap, Universal Music, har nå lyst å signere den unge sangfuglen. Managementet rundt Lila skal i møte med selskapet 7. august.

— Hvis vi kommer til enighet, og finner kontrakten passende for Lila, så kommer vi til å signere den, sier produsent og manager, Øystein Aamodt, ved Lydbølgen Studio.

Tidligere har også Warner Music banket på studiodøren i Mosby, og vist interesse for Abrahamsen.

— Warner Music kom bokstavelig talt og banket på døra vår. De ville signere henne. Vi ønsket å holde litt igjen og ta ting rolig, og ikke bare kaste oss over det første og det beste, slik at vi visste at vi signerte med de rette folka. Det er viktig å velge noen som ønsker et godt samarbeid med oss, sier produsenten.

Han legger til at både han og Abrahamsen har en god magefølelse om Universal.— Vi haren veldig god kjemi med Universal Music, og vi tror de er mest aktuelle for Lila. Vi skal i møte med dem 7. august. Men vi er selvsagtveldig takknemlige for all interesse og det er hyggelig med gode tilbud, sier Aamodt.

Ikke redd for å signere

Artisten selv er ikke redd for å skrive under med gigantselskapet.

— Jeg føler meg moden til å skrive under, selv om jeg bare er 12 år. Men jeg har et trygt støtteapparat rundt meg, så det virker ikke spesielt skummelt, sier Abrahamsen.

Lila Elveseter Abrahamsen og produsent Øystein Aamodt har jobbet med nytt låtmateriale nesten hver uke siden januar. Foto: Torstein Øen

Aamodt legger også stor vekt på trygghet rundt den unge artisten.— Nå skal vi bare lage låter, og fortsette å bygge et trygt nettverk rundt henne.

Nå har hun en bukett med nye låter klar, og er spent på hvilket materiale som skal bli en singel.

— Vi har sendt inn fem nye låter, og har fått gode tilbakemeldinger fra Universal. Jeg er spent på hva som kanskje blir en singel i fremtiden, avslutter hun.

Fædrelandsvennen har ikke lykkes i å få en kommentar fra Universal Music Norge om interessen rundt Abrahamsen.