Senterleder Ruben Storevold ser fram til årets runde med Pink Party, og mener sikkerheten er på plass. Foto: Rune Øidne Reinertsen

KRISTIANSAND: For å få billett til arrangementet måtte kundene bruke 1000 kroner i Sørlandssenterets butikker under en femten ukers kampanjeperiode som startet i mars. I år har 12.000 personer benyttet seg av dette tilbudet, det vil si at folk har handlet for 12 millioner for å få Pink Party-billetter. De resterende 5000 billettene er kjøpt av Sør Cup.

Til sammen kommer det altså 17.000 tilskuere for å se Marcus og Martinus på Sørlandssenteret lørdag kveld.

Billettpriser

Senterleder Ruben Storevold ser fram til årets runde med Pink Party, og mener sikkerheten er på plass. Foto: Rune Øidne Reinertsen

Før fjorårets Pink Party-runde med Isac Elliot, kom det klager fra foreldre som mente at billettprisene var dyre. Det har det ikke kommet i år.— Vi opplever at dette var en medieskapt debatt. Det kom et par kommentarer fra folk utenbys som ikke helt skjønte konseptet. Men hvis man regner på det er det ikke en dyr billett. Flere familier kjøper også vanlige matvarer her, og 1000 kroner fordelt på femten uker vil si rundt 67 kroner i uka. I år har det ikke kommet negative kommentarer, sier Ruben Storevold, senterleder for Sørlandssenteret.

- Er det stort sett sørlendinger som benytter seg av tilbudet?

— Det er mange sørlendinger selvfølgelig, men det kommer også folk fra hele landet. Vi har opplevd at kunder kommer helt fra Ørsta og Ålesund for å sikre seg en billett til Pink Party.

Økt sikkerhet

Og med over dobbelt så mange tilskuere som i fjor, har også sikkerheten blitt skjerpet til årets runde.

— Sikkerheten i år er på centimeter-nivå. Vi har hentet inn 120 trivselsvakter, i tillegg til 30 profesjonelle vakter. Vi har også et samarbeid med Røde Kors og deres ambulansepersonell. I år har vi også noen sikringssoner, hvor vi har vann og sitteplasser. Det er gjort flere forberedelser for å unngå at barn og ungdommer skal bli presset i folkemengden.

— Skal politiet bistå?

— Vi har en god dialog med politiet, og jeg opplever at de føler vi har full kontroll. Det vil sannsynligvis komme noen fra Politet for å sjekke forholdene i løpet av kvelden, men det spørs på kapasiteten de har.

— Har dere opplevd noen uheldige hendelser tidligere?

— En jente i fjor sto litt for lenge i kø uten mat og drikke, og vi måtte ta oss av henne. Utenom det har vi ikke opplevd noen negative hendelser i forbindelse med Pink Party.

Tilleggsområde

Det som er nytt i år er at det er lagt til et tilleggsområde med mat, benker, restauranter og toaletter. Her er det plass til 1200 sitteplasser, som folk kan benytte seg av hvis de blir sliten av å stå i folkemengden. Liseberg måtte nylig stenge inngangen på grunn av Marcus & Martinus-kaos. Men Storevold er ikke redd for at det også kan gå over styr på Pink Party.

— Billettene er registrert på telefonnummer og navn, og vi har ikke opplevd noen problemer med falske billetter.Det vil si at vi har streng kontroll på hvem som slipper inn, og når de 17.000 er inne vil vi ikke slippe inn flere.

— Anbefaler du at de minste har med seg foreldre?

— De yngste burde ha det, og vi anbefaler også at barn og ungdommer tar seg en hvilepause. Det er en storskjerm hvor man kan se konserten fra sitteområdet også, avslutter Storevold.

Før Marcus og Martinus kommer på scenen, skal artister som Suite 16, The Main Level, Morgan Sulele, GinoBless, Ylva og JLE varme opp stemningen.