Julie Strømsvåg fra Kristiansand mottok torsdag prisen på vegne av TV2. — Da NRK og TV2 gikk sammen, ble det bare enda flere dialekter i sendingen, sa Strømsvåg da hun mottok prisen på Det Norske Teatret i Oslo, ifølge en pressemelding fra Norsk Målungdom (NMU).

- Umåtelig stor verdi

Dialektprisen ble opprettet i 2001, og blir delt ut hvert år av landsstyret i Norsk Målungdom. I fjor vant artisten Tønes fra Sokndal prisen, mens i år var det programledere, fotballeksperter og kommentatorer fra landets kriker og kroker som imponerte nynorsk-ungdommen.

— VM-studioene viste frem et rikt dialektmangfold for et stort publikum. Ved å ha fotballeksperter og kommentatorer med ulik geografisk bakgrunn sikrer NRK og TV2 at dialektene blir mer synlige også i media. Dette er av umåtelig stor verdi, sier Karl Peder Mork, leder i Norsk Målungdom, i pressemeldingen.

- Naturlig

— Det å få se og høre sitt eget mål i andre sammenhenger enn den lokale, er ofte det som gjør oss stolte, understreker Mork.

Sportsredaktør Rune Haug i NRK sier at han valgte ut programlederne fordi de var best til å lede VM-sendingene.

— Jeg tenkte ikke på dialektene i det hele tatt. Det tror jeg er en bra ting, at vi tar alle de forskjellige dialektene så naturlig, sier han.