I slutten av forrige uke fikk dokumentarfilmen 1.845.000 kroner i produksjonsstøtte fra Norsk filminstitutt. I tillegg har den mottatt 350.000 kroner fra Nordnorsk filmsenter. Sørlendingen Kristian Mosvold og hans selskap Substans Film er produsent, mens filmen blir regissert av Christine Cynn, som var co-regissør og co-produsent på den Oscar-nominerte dokumentaren «The Act of Killing».

— Filmen er en del av et større såkalt cross-media prosjekt, med en teaterforestilling, film og en interaktive online platform. Substans Film er ansvarlig for film og interaktiv del. Den interaktive delen av prosjektet, «We are the Gun», legges frem for internasjonale finansører under IDFA Forum tirsdag 25. november. IDFA Forum er regnet som et av verdens viktigste finansieringsforum for dokumentarfilm, skriver Mosvold i en pressemelding.

Våpenindustri

«The Space Between» følger et knippe personer som på forskjellig måte er berørt at våpenindustrien. Enten som offer, overgriper — eller i rommet mellom.- Filmen tar utgangspunkt i den anerkjente teatertruppen Rimini Protokolls forestilling «Situation Rooms», som vever sammen 20 historier fra virkeligheten i en high-tech teaterforestilling. Gjennom en bue fra soldaten via våpenet og over til offeret, presenteres vi for den underliggende utfordringen: Hva er teaterpublikummet og dermed også vår rolle i dette intrikate spillet?, skriver Mosvold.

Premiere i 2015

Filmen har et totalbudsjett på snaue 4,3 millioner kroner, og har co-produsenter i Tyskland og Finland. Den antas å få premiere i oktober 2015.Mosvold har akkurat hatt premiere på dokumentaren «En drøm til havs», samt premiere på sine co-produksjoner «1989» og «Idas dagbok».