KRISTIANSAND: — Thor Einar Hanisch' forslag om å kalle plassen opp etter Gabriel Scott er glimrende, mener pensjonert kulturdirektør Edvard Brøvig.

— Kilden er noe alle forbinder med Gabriel Scott, og har vi vært dristige nok til å kalle det nye huset for Kilden, må plassen utenfor få hans navn, sier Brøvig.

Det samme mener Mette Aanensen, som i flere år var med i styret for det nå nedlagte Kristiansand Kvinneråd. Det var kvinnerådet som i 1964 fikk på plass Camilla Collett-statuen i Tresse, og der bør hun i følge Aanensen få stå i fred.

— Man må ikke la seg begeistre av dette forslaget bare fordi det er stemmerettsjubileum, sier Aanensen. - Camilla Collett fortjener absolutt all den oppmerksomhet hun kan få, men hun skrev ingen skuespill. Kilden er først og fremst et teaterhus, og Gabriel Scott er det naturlige valget, mener hun.

Skuespill var strengt tatt heller ikke Gabriel Scotts paradegren, men det forhindrer ikke at forkjemperne for hans territorielle ettermæle nå ber om ekstraomganger i saken. Det er Pensjonistpartiets Helge Refsnes som melder at han vil be om utsettelsesforslag når saken behandles i bystyret onsdag.

I sitt forslag, som trykkes som leserbrev i Fædrelandsvennen i tirsdag, påpeker Refsnes at en representant for kulturstyret - som har gått inn for Camilla Collett - også sitter i Wergelandsselskapet som er forslagsstiller i saken.

Dette blir imidlertid avvist overfor Fædrelandsvennen av Wergelandselskapets styreleder Jahn H. Thon. Den eneste politikeren som sitter i styret er Halvor Fjermeros fra partiet Rødt.

Dersom Refsnes ikke vinner gehør for sitt forslag om utsettelse, vil han foreslå at plassen kalles opp etter Gabriel Scott.