På Kick: Wyclef Jean og DJ Leon Foto: Jan Frantzen
På Kick: Wyclef Jean Foto: Jan Frantzen
På Kick: Wyclef Jean Foto: Jan Frantzen
På Kick: Wyclef Jean ute blant publikum. Foto: Jan Frantzen
På Kick: 750 mennesker gjorde at Kick var utsolgt for kvelden. Foto: Jan Frantzen
På Kick: Wyclef Jean Foto: Jan Frantzen
På Kick: Wyclef Jean backstage. Foto: Jan Frantzen

KRISTIANSAND: De som var på den berømte Wyclef Jean-konserten på Quart i 2001 hadde nok store forventninger til hiphop-stjernens retur til Kristiansand. De ble neppe skuffet. 750 mennesker hadde fylt Kick og fikk oppleve en entertainer i toppklassen.

Wyclef Jean ble hentet av Palmesus for å lage fest. En slags innendørs strandfest i februar. En forsmak inn mot festivalens femårsjubileum i sommer. Arrangørene angrer neppe på det. For ingen kan betvile den mannens evne til å lage fest. Kick har sjelden vært hetere enn under fredagens konsert.

Fugees

Han rappet, flørtet, dro damer opp på scenen, klatret rundt blant publikum og klemte stort sett alle som sto foran scenen. Ingen var i tvil om at de var vitne til en spesiell liveartist.

Han har også en hel del musikk å by på, som de klassiske Fugees-låtene "Ready or Not" og "Killing me Softly" og sin egen "911". Dessuten dro han coverlåter fra tidlig i solokarrieren, som Pink Floyds "Wish You Were Here" og Bob Dylans "Knocking on Heaven's Door". Noen Bob Marley-klassikere ble det også plass til og mot slutten stilte han seg bak miksebordet og spilte Marvin Gaye, David Bowie og A-ha.

Og hele tiden snakket han med publikum. Om Kristiansand, om pene damer, og om langt mer alvorlige ting. Og hele tiden involverte han dem i konserten.

På Kick: Wyclef Jean ute blant publikum. Foto: Jan Frantzen

KjærlighetEtter konserten tar han imot Fædrelandsvennen backstage, og 43-åringen er godt fornøyd med både seg selv og publikum.

— Det var utrolig. Det var helt spesielt. Fordi det var intimt. For meg og dj-en min var dette som en god gammeldags kjellerfest i Brooklyn. Man kjenner energien så tett og alt er bare kjærlighet, sier han.

Han ser uforskammet uberørt ut etter å ha gitt sitt aller ytterste på scenen i over to timer.

— Det er de som er gærnest på scenen som er roligst utenfor, vet du. Men jeg hadde det veldig moro med å klatre rundt overalt. Hjemme kalte de meg Spiderman, ler han.

Og snakker litt om vakre sørlandsjenter. Som han åpenbart har draget på.

— Jeg har lært det av Tom Jones, jeg er stor fan av ham. Men jeg tror jeg har mange kvinnelige fans fordi musikken min er ærlig. Jenter liker ærlighet.

Ny plate

Torsdag spilte Jean i Oslo. Under sitt opphold i hovedstaden fikk han også tid til en tur i studio. For rapperen har mye ny musikk på gang. Noe av det presenterte han også for sørlendingene på Kick.

— Vi spilte noen av de nye låtene i dag og reaksjonene var fantastisk. Det var godt for meg, sier han, og forteller at turen videre går til Sverige. Deretter skal han gi ut en mixtape i april, og et nytt album i september.

— Det blir hiphop for alle penga, tilbake til selve kjernen. Det har gått syv år siden jeg ga ut en plate, så dette er virkelig viktig for meg. Men folk kommer til konsertene selv om jeg ikke er plateaktuell. Jeg tror de artistene som varer lenge er de som har noe å si, i tillegg til musikken. De som appellerer til følelsene. Det er som når Obama holder en tale. Da føler man det. Vi var nok født til å være på scenen begge to, smiler han.