— Det har vært et skikkelig bra stevnemøte, en dyp kjærlighetsaffære. Og da slutter det ikke. Da er det «på gjensyn». Tiden her vil prege livet mitt på den aller vakreste måten, sier Ingrid Forthun.

De siste seks års teatersjef ved Agder Teater hadde fredag sin siste arbeidsdag. Fra og med 1. november er det arvtaker Amalie Nilssen som er sjef. Forthun ble takket av med stående applaus i lunsjen i kantina i Kilden på fredag.

- Kvalitet i alle ledd

— Etter Ingrid står et rikt repertoar, fra store musikaler til klassiske stykker fra Ibsen og Holberg. Og hun har gjort en stor innsats for sørlandske forfatterstemmer, noe ti nye verk i løpet av seks år forteller om. Ingrid har stått for kvalitet på alle plan og i alle ledd, skryter Bentein Baardson, administrerende direktør i Kilden.

— Jeg har sagt mange ganger at det har vært et eventyr. Det har vært en stor gave i livet mitt å få være teatersjef, og å jobbe med disse fantastiske menneskene, sier Forthun, og ser ut over en fullsatt kantine.

Nadia Liv Eskedahl (t.v.) og Pernille Usterud-Svendsen overrakte en rekvisitt fra "Carmen" til Ingrid Forthun. Foto: Kjetil Samuelsen

Nå venter Cuba

Livet som teatersjef har vært hektisk, med et høyt tempo. Nå girer Ingrid Forthun ned. Først skal hun til Oslo, for å besøke familie og venner. Deretter venter Cuba.

— Jeg skal være borte lenge, og tror det er et klokt valg. Det vil ta tid å reflektere over og fordype meg i opplevelsen dette har vært. Det må få synke litt. For det har vært en ekstremfase i livet. Men det har vært flott. Nå har jeg behov for at det skal gå saktere en periode, for at jeg skal kunne skape videre, sier hun.

— Men jeg vil også sørge og savne. Og det sier meg noe om hva menneskene her har betydd, og hva prosjektet Kilden har betydd. Jeg har simpelthen elsket det. Og det er fantastisk å si. Jeg føler meg heldig, legger den tidligere teatersjefen til.

Fikk «Carmen»-rekvisitt

Under takketalene i kantina ble Forthun blant annet servert en «attest» fra verkstedsavdelingen i Kilden. Hun fikk også overrakt en rekvisitt fra operaen «Carmen»; en over to meter lang stav med et kors på toppen, fra Nadia Liv Eskedahl og Pernille Usterud-Svendsen i rekvisittavdelingen.

Ingrid Forthun mottok stående applaus etter sin takketale i Kildens kantine fredag. Foto: Kjetil Samuelsen

— Ingrid har betydd alt for oss. Hun har løftet oss opp. Hun har vært opptatt av kvalitet, og hun har vært flink til å oppmuntre oss, sier de to.

— Jeg er glad for at Ingrid tok to år ekstra. Hun hadde egentlig tenkt å slutte etter endt åremål, men jeg klarte å overtale henne. Det var viktig for meg i forhold til stabiliteten, både med tanke på fusjonen og flyttingen til Kilden. Men det skal være sirkulasjon og nye krefter i slike stillinger, og seks år er lenge. Men vi er glade for årene vi fikk ha Ingrid her, sier Baardson.