Han har kommet lenger enn han noen gang trodde var mulig i «Skal vi danse», men har tatt utfordringen med å kaste seg ut på gulvet foran en halv million tv-seere på strak arm. I kveld kan han ryke ut av konkurransen, eller han kan komme med til finalen neste uke.

Sammen med dansepartner Gyda Svela Thorsen skal tidligere proffsyklist, Dag Otto Lauritzen, igjen i ilden på TV2 lørdag. Nervene er i helspenn, men han lover å gi alt.

Verre en Tour de France og VM

— Dette har bare vært en surrealistisk opplevelse. Det har vært en mye større barriere for meg å gå ut på det gulvet foran så mange tv-seere enn det VM og Tour de France noen gang har vært. Men det har vært helt utrolig gøy å komme så langt, og jeg hadde aldri forventet det. I kveld skal vi nok en gang gi alt. De andre finalistene (Mona Grudt og Tshawe Baqwa) er bedre dansere enn meg, men vi leverer en totalpakke med både show, underholdning og dans og går vi ut i kveld er det med flagget til topps, sier Lauritzen.

Når vi snakker med han, er han og dansepartneren ute på en spasertur i Oslos gater. De har nettopp gått gjennom kveldens opplegg, som innebærer en jive-dans og en rumba, og psyker seg nå opp til de skal i ilden.

Intensiv uke

Grimstad-syklisten har trent beinhardt sammen med partner Gyda den siste uka, og kjenner det på kroppen.

— Jeg er vant til å være sliten og å trene, men dette er noe helt annet enn å sykle i fire timer. Det er en helt ny utfordring å skulle lære seg dans og man blir på en annen måte sliten, også i hodet, sier Lauritzen, som ifølge dansepartneren og læremesteren har hatt en fantastisk utvikling.

— Dag Otto har hatt en kjempeutvikling. Han hadde nok en lavere forutsetning enn de to andre for å klare seg godt i dans, men både han og jeg er idrettsutøvere og vi forstår hverandre. Samarbeidet har gått knirkefritt. Vi er blitt gode venner og har god kjemi, sier Gyda Svela Thorsen.

- Hva holder jeg på med?

Begge to har et avslappet forhold til om de ryker i kveld eller ikke, og mener ingen kan tippe noe resultat før alle parene har danset seg ferdig. Alt kan skje, men de to er klare på at de skal prestere så godt de kan, så får det bli opp til publikum å bestemme.

— Av og til har jeg tenkt: Hva er det jeg holder på med? Men dette har lært meg utrolig mye, og har vært en flott opplevelse! Jeg har alltid vært glad i utfordringer, og derfor har jeg blitt både syklist, fallskjermjeger, politi og eiendomsmegler. Dette har vært nok en spennende utfordring og et deilig avbrekk i hverdagen, sier Lauritzen.

Om det blir finale eller ei, finner du ut på TV2 i kveld. Dag Otto Lauritzen er i hvert fall klar til dyst.

— Ja, jeg ville egentlig bare ikke være nummer en eller to som røk ut, så var jeg fornøyd. Så tusen tusen takk til alle som har stemt på oss! Det er bare utrolig viktig å få sagt, poengterer han.