-Melodi Grand Prix er showet alle elsker å hate, og som ikke gir seg. Kjøper du billetter i morgen, vet du ikke helt hva du får. For først skal det nemlig avholdes semifinaler i Alta, Bodø og Stokke, og det skjer ikke før til neste år.

Den første semifinalen blir i Alta lørdag 20. januar, den andre i Bodø 27.januar og den tredje i Stokke 3.februar. De to beste fra hver semifinale går videre. De som kom på 3. og 4.plass får en ny sjanse i et program kalt Siste sjanse, som sendes på NRK 8.februar, sier prosjektleder Stian Malme i NRK.

10. februar skal det så stå igjen åtte finalister. Vinneren skal representere de norske fargene under Eurovision-showet i Helsinki i mai.

500 bidrag

NRK har i år vurdert over 500 bidrag. Juryen er akkurat ferdig med å plukke ut bidrag, og det vil snart bli annonsert hvilke låter som får være med.

— Hvem som skal synge bidragene, blir offentliggort i desember eller januar, sier Stian Malme.

Malme er fornøyd med responsen Melodi Grand Prix for tiden får.

— Interessen for Grand Pirx er stigende, vi begynner å se at vi er tilbake der vi var på 80-tallet. Grand Prix har har gåtti bølger, vi skal huske på at vi har hatt dette showet i nesten 50 år. Det holder stand, har meget bra seertall og er noe publikum vil ha.

Show for hele familien

De som vil se showet i Oslo Spektrum og ikke på tv, skal vite at de får litt mer enn tv-seerne.

— Vi skal lage et show for hele familien, der vi vil vise bredden i norsk musikkliv uten å miste Grand Prix-ånden. Man skal få litt av det man forventer, og noe som er overraskende, lover Stian Malme i NRK.

For alle som liker å planlegge når de skal se sine favoritt-programmer, er det bare å merke av klokkeslettet 20.20 og datoen 10. februar. 2007 altså.