KRISTIANSAND: Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen, Halvdan Sivertsen og Jan Eggum er lei av at navnet deres blir «misbrukt». Nå beskylder de Alejandro Fuentes, Espen Lind. Kurt Nilsen og Askil Holm for navnetyveri.

— Vi synes alle dette navnetyveriet er veldig unødvendig, sier Øystein Sunde til VG.

— Det er nok pressen som har hovedskylden for at disse artistene blir kalt «Gitarkameratene». Men det virker ikke som de selv har lagt to pinner i kors for å forhindre navnebruken, sier Lillebjørn Nilsen.

Falskt flagg

I et åpent brev til sine yngre kolleger skriver de:

«Ingen annen gruppe har noen som helst rett til å ta fra oss navnet vårt! Fire talentfulle artister lar seg bli omtalt med vårt navn. I all slags presse og media. Vi vil så gjerne gratulere disse kollegene med en velfortjent suksess. Men dessverre ikke med vårt navn! Hvorfor seile under falskt flagg?»

De får støtte av sitt plateselskap.

— Dette blir det samme som om en ny gruppe kalte seg Beatles, når alle vet det allerede er en gruppe som heter det samme, sier sjef i Grappa, Helge Westbye, til VG.

Oppgitt

Manager for «de nye gitarkameratene», Jan Fredrik Karlsen, er oppgitt over kritikken, og påpeker at han aldri har brukt betegnelsen «Gitarkameratene» i markedsføringen.

— Gitarkameratene er en betegnelse som VG og andre har satt på oss. Vi kan ikke styre media, og har i flere intervjuer også presisert at vi ikke har ønsket å bli kalt det, sier han.

Han forteller at heller ikke Fuentes, Lind, Nilsen eller Holm ønsker å bruke betegnelsen.

— Dette har jeg også gitt beskjed om til Helge Westbye i Grappa, sier han, og legger til:

— I motsetning til Gitarkameratene er vi stolte over våre lange navn, som vi bruker så ofte vi kan.