BYGLAND: Sola skinte brennhett som i El Paso, Texas, over Ose i Setesdal i går.

Norske og amerikanske flagg vaiet fra flaggstenger på campingbiler, telt og leirplasser. Folk beveget seg sakte i tropevarmen. Det gjaldt å ta det pent på alle måter. En publikummer ble sendt med helikopter ut av leiren med alkoholforgiftning natt til i går.

Ruslet man nedover campingplassen, kunne man høre Johnny Cash fra en oppstillingsplass, Gluntan på en annen, Bobby Bare på en tredje og Åsmund Åmli Band fra en fjerde.

Foran brorens Chevrolet Belle Air 1957-modell satt Ernst Myklebust fra Egersund og lesket seg med vann. Han hadde egentlig ikke tenkt seg til Ose, men da han hørte at Åsmund Åmli Band skulle spille torsdagskvelden, var han ikke sen om å la seg overtale.

— Åsmund Åmli Band er festmusikk. De er toppen. For meg kan Dwight Yoakam være Dwight Yoakam, sa han.

Karaoke

Litt nærmere scenen satt en trio fra Tonstad og Egersund foran sine to svære Pieterbuilt-lastebiler. De storkoste seg i de 30 varmegradene og hadde gamlekarer som George Straight, Merle Haggard og Bobby Bare som sine favoritter.

Foran den vesle scenen fra i fjor samlet countryfans fra Kvinesdal, Eiken og Iveland seg. De indre bygders egen countrystjerne Steven Kvinlog og datteren Cindy inviterte til Country-Idol og country-karaoke. Blant favorittene var Johnny Rossevatn fra Eiken. Med masse moralsk støtte i ryggen entret han scenen og klemte i vei med sin countrylåt så fengende at det ikke skulle være noen grunn til at ikke Johnny havner på cd en gang. Countrymarkedet er voksende, det.

Mesteparten under kontroll

Arrangør G. Thomas fór fram og tilbake over den store festivalplassen så svetten rant. Han var i stadige møter med Dwight Yoakams folk. Lydfolkene til superstjernen sjekket lyden og fant den fortreffelig. 12 forsterkere på 2400 watt hver, pluss fire på 1200 watt, pluss all den lydteknologien for øvrig som Kristiansand-firmaet PA-Compagniet bød på holdt.

— Vi har det meste under kontroll, men vet ikke helt hvordan Yoakam ankommer Ose, sa G. Thomas. Litt trøblete skulle vi tro, når han selv skulle på scenen et par timer før superstjernen sammen med band og Arly Karlsen.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med skildring av superstjernenes konserter i mandagsavisen.