SØGNE: Da går nemlig "Elvefestivalen 2006" av stabelen, for andre gang i historien. Fjorårets festival ble en suksess og en folkefest og samlet rundt 2000 mennesker ved elvebredden i Søgne. Festivalen samlet deltakere i alle aldre. Arrangørene lover minst like mye moro i år.

— Vi har et veldig variert program i år, både når det gjelder aktiviteter og konserter. Fokuset er på lokal kultur, og målet med festivalen er å samle alle aldersgrupper til flere typer kultur, forteller leder for Elvefestivalkomiteen, Kari B. Kleivset.

Lørdag foregår det kontinuerlig aktiviteter på Søgne gamle prestegård, fra kl 13.30 til 17.30. Nevnes kan fjorårets store suksess "Badeandkonkurransen", som er åpen for alle deltakere. Det eneste man trenger er en badeand og forhåpentligvis en litt velvillig elvestrøm.

Lørdagskvelden er, som i fjor, viet konserter med lokale artister. Denne gang er det det kristne rockebandet Uriel, visepop-sangerinne Maiken Angher og danseband-dronningene i Søstrene Eikaas som står på programmet. Musikk for enhver smak, med andre ord.

— Ja, her skal alle får noe de kan like. Nytt av i år er at vi prøver å satse enda litt mer på ungdom. I fjor, da blant annet Erik Faber spilte, var klientellet litt eldre, mens aktivitetene på dagen var mest myntet på mindre barn. I år prøver vi å legge dagsaktivitene også litt mer opp for ungdom, med blant annet teater, sier Kleivset.

Hun håper på minst like mange deltakere på årets Elvefestival som på fjorårets.

— Det er ganske væravhengig, siden aktivitetene foregår utendørs, men vi satser på å få like mange besøkende som i forrige gang i hvert fall, og kanskje enda litt flere!

Elvefestivalen 2006 arrangeres av Venneforeningen for Søgne Gamle Prestegård, Kulturenheten i Søgne kommune og Søgne Jeger og fiskeforening.