KRISTIANSAND: — Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte da jeg så oppslaget, sier Jørgen Skauge ved Quartfestivalen til fvn.no.

Han reagerer med vantro på Dagbladets forhåndstest av de to sørlandsfestivalene i gårsdagens avis.

Testen skjer 42 dager før Hovefestivalen overhodet har sett dagens lys.

Det finner musikksjefen urimelig.

Hva mener du? Si din mening!

— Det er fascinerende at man kan trille terningskast på mat på en festival som aldri har vært før. Det er utrolig merkelig å bedømme. Blir også merkelig å trille på vår mat siden vi ikke har gått ut med hva det blir i år. I fjor hadde vi ett stort utvalg av retter på Odden inkludert økologisk, fisk og vegetar, sier Skauge til fvn.no.

Han synes også at årets program på Quart fortjener flere prikker enn tre, men forstår at testpanelet har krav på en egen mening om dette. Han er derimot mer opptatt av at alle fakta ikke er kommet på bordet når det gjelder de øvrige kategoriene.

  • Musikken skal vi ikke klage på. Det er jo subjektivt. I tillegg fikk ikke Dagbladet med seg at vi nå har booket 50 cent. Det er også flere av våre artister som slipper album før de kommer, enn det Dagbladet melder, sier Skauge og etterlyser kontakt fra avisens side.

  • De har ikke vært i kontakt med oss, slik at vi kan legge fakta på bordet.

Mangler intimscene I testen får Quartfestivalen trekk fordi avisen mener festivalen mangler intimscene. Skauge svarer tilbake med at avisen tilsynelatende ikke følger med i timen.

  • Man vet at Odden på Quart er en intimscene. Det er fakta. Scenene blir sikkert bra på Hove, men de (Dagbladet. red. anmerk.) har ikke sett scenene ennå. Vi har en intimscene som vi vet funker. Det er fakta som ikke er tatt med i testen foreksempel, sier Skauge.

I testen blir både musikk, overnatting, mat, uteliv, transport, pris, scener og fritidsaktiviteter lagt under testlupen. Åtte kategorier blir testet og både Hovefestivalen og Quartfestivalen sikrer seg fire seire hver. Summerer man poengene fra terningskastene får Quartfestivalen en samlet poengsum på 34 poeng, mens Hovefestivalen får 37 poeng. Totalt sett ender likevel Quartfestivalen opp med terningkast tre, mens Hovefestivalen får terningkast fem.

Mener avisen er forutintatt

Skauge synes dette bare er symptomatisk for hvordan media ser på både Quart og Hove.

  • Hovedpoenget vårt er at dette oppslaget er litt symptomatisk på hvordan media og oslopressen ser på festivalene. De har en forutinntatt holding om at Hovefestivalen er så mye mer spennende, sier Skauge om testen.

Musikkkprogrammet til Quartfestivalen får terningkast tre med spørsmål om Quartfestivalen nå er i ferd med å bli årets familievennlige og stødige festival som Kristiansand kommune alltid har drømt om.

Hovefestivalen sikrer seg full pott og terningskast seks i samme kategori med følgende konklusjon: Festivalprogrammet er sannsynligvis det sterkeste programmet i norsk festivalhistorie.

Begge konklusjonene er basert på kriteriene om musikalsk bredde, nyhetsinteresse og ekslusivitet, skriver Dagbladet.

  • Vi inviterer gjerne disse folkene ned for at de kan se hvordan det er her og så trille terningene. Vi jobber hver eneste dag for at Quart 07 skal bli bedre enn Quart 06, og vi tar gjerne imot innspill fra publikum, sier musikksjefen og legger til at det er publikum som får siste ord i saken.

  • Det er publikum som avgjør hvordan festivalene blir og det svaret får vi ikke før i august, etter festivalen, sier Skauge til fvn.no.

Hva mener du? Si din mening!