Norsk filmfond hadde mandag styremøte og delte ut penger til tre spillefilmer og tre tv-produksjoner.

Frikjøreren Jomar

Erlend Loe har skrevet manus til «Nord», som tar for seg historien om frikjøreren Jomar Henriksen som full av angst begir seg nordover for å ta livet sitt tilbake, om enn noe motvillig.

Erlend Loe sier følgende i en pressemelding fra filmfondet:

— Jeg ser på «Nord» som en historie om en mann som er langt nede og som egentlig ikke er skikket til å komme seg opp igjen, men som likevel hever seg noen hakk underveis på turen sin. Det er vel en slags skeiv eksistens-komedie hvor humor-elementene underspilles for å understreke de absurde og nådeløse sidene av livet, sier Erlend Loe.

Premiere i 2009

Regissør blir dokumentarfilmskaperen Rune D. Langlo - som sto bak «Alt for Norge» - og han sier følgende om filmens hovedperson:

— Jomar Henriksen er Lars Monsen fra helvete, han er vår tids Roald Amundsen. Men i motsetning til polfareren, som dro sørover på jakt etter æren, så er det angsten som driver Henriksen mot nord.

Filmen har fått 7 millioner i støtte, og har totalt et budsjett på rundt 12,5 millioner. Innspillingen starter i februar til neste år, og premiere blir i 2009. «Nord» produseres av Motlys og Sandrew Metronome Norge er distributør.

Disse fikk også penger

  • Filmen «Sammen» fikk 8 millioner. Langfilmdebutant Matias Armand Jordal skal skrive og regissere filmen, som handler om savn, kjærlighet og menneskelig utilstrekkelighet

  • Filmen «Max Manus» fikk 17 millioner. Joachim Rønning og Espen Sandberg skal regissere filmen, som er basert på den virkelige historien om motstandsmannen Max Manus (1914-96). Totalbudsjettet er på 50 millioner.

  • Tv-serien «På jakt etter paradiset» fikk 1,2 millioner. Serien skrives og regisseres av Bjørn Engvik, skal gå på NRK og handler om Thor Heyerdahl.

  • Tv-serien «Koselig med peis» fikk 5,7 millioner. Thomas Seeberg Torjussen og Daniel Voldheim skal regissere tre av de seks første epsiodene i serien, som skal gå på NRK og handle om familien til en verpesjuk mann.

  • Tv-serien «Hvaler» fikk 8,8 millioner. Hver episode bygges rundt et psykiatrisk/terapeutisk case, serien sendes på TV2 og Leif Magnusson har regi på de to første episodene, de neste 10 blir delt mellom Camilla Strøm Henriksen og to andre som ikke er bestemt.