KRISTIANSAND: Det var Dagbladets musikkanmelder Sigrid Hvidstens slakt av Erik Faber, som fikk det til å flyte over for programleder og musikkjournalist Rune Nilson.

Svarer tilbake med samme mynt

— Hvidtsen etterlyser «en saklig debatt» i etterkant av Fabers represalier, og jeg må presisere med det samme - dette er IKKE et innlegg i en saklig debatt. Jeg anser det som umulig å føre en saklig debatt med snyltere som Hvidsten, som i sin egen utilstrekkelighet må balansere oppå andres åndsverk for å nå opp i offentligheten, sier Rune Nilson i et innlegg til Dagbladet.no.

Han mener at aktører som Sigrid Hvidsten og hennes terningtrillende kolleger ikke burde hatt livets rett i et moderne kultursamfunn. Hva mener du? Si din mening.

Finner det hele trist

— Jeg synes det er inderlig trist og leit at så mange fortsatt tror at de trenger bedrevitere til å tolke musikkopplevelser for seg, istedet for å gjøre seg opp en egen mening om det de hører, og diskutere selve musikken og hvordan de opplever den, istedet for å diskutere hvordan en selvhøytidelig journalist oppfatter den, heter det i innlegget.

Han tror at store deler av publikum faktisk tror mer på terningen enn på selve musikken.

Politisk korrekt

— Gjennom årevis med terningkast fra PR-kåte anmeldere, som velvillig slakter det noen har brukt et år eller to på å lage kun fordi det er anmelderpolitisk korrekt i øyeblikket, har det vokst fram en skrudd virkelighetsoppfatning der et knippe skribenter med Guds-komplekser dikterer virkeligheten.

Han tror frykten for å være i utakt med premissleverandørene gjør at mange ikke tør vedkjenne seg sin egen musikksmak.

Skjemmes over egen smak

— Det er faktisk så ille at det finnes mennesker som skjemmes over sin egen smak! Denne mekanismen har samtidig blåst anmeldernes egoer opp til en motbydelig størrelse, og dyrket fram en arroganse som stinker verre enn åpen kloakk ved lavt tidevann, sier Nilson til Dagbladet.

Han mener Hvidsten og likesinnede setter seg til doms over alle de som kjøper et album av Erik Faber.

Nilson tar også til orde for at han synes det verste er at Sigrid Hvidsten etterlyser en «saklig debatt» etter å ha blitt konfrontert med det han beskriver som hennes "motbydelige arroganse". Han stiller spørsmålstegn til hvordan noen skal kunne diskutere musikk saklig med slike som Hvidsten, som fremstår som om de har fasiten på god musikk.

Slakter også lytterne

Videre i innlegget skriver han også at Hvidsten ved å slakte Erik Faber også slakter de som liker ham.

— Ingen eier sannheten, ingen har «rett» om musikk! Og nettopp det gjør Sigrid Hvidstens anmelderi fullstendig verdiløst. Jeg fyrer i peisen med det, mens jeg hører på Erik Fabers siste album og gjør meg opp min egen mening om musikken, sier Rune Nilson til Dagbladet.