KRISTIANSAND: Studentene har høst samarbeidet med Kristiansand Grafiske Verksted og latt seg inspirere av hattekunstneren Moses fra Hawaii. Samarbeidet med KGV og Agder Kunstnersenter er en liten revolusjon i seg selv, som binder kunst-studentene tettere sammen med de profesjonelle kunstnerne i byen.

— Det er en begivenhet i seg selv at Agder Kunstnersenter, HiA og KGV har kommet på nær hverandre. Vi har hatt et samarbeid i to år nå og markerer dette med denne utstillingen, sier 1.lektor ved HiA, Arild Andresen.

Det har hatt mye å si for studentene å få jobbe med kunsten på denne måten og Andresen ser på samarbeidet som en forsterkning av hele kunstfagstudiet på HiA.

— Det er fint for studentene å bli tatt på alvor og få bruke det grafiske verkstedet. De får et helt annet innblikk i arbeidsprosessene og får en større forståelse for teknikkene som brukes innen kunst når de får jobbe med det selv, sier han.

Portvin i glassene

Prosjektet har gått ut på å lage funksjonelle hatter av papirposer, behandle digitale fotografier og til slutt lage profesjonelle grafiske arbeider. Resultatet av prosjektet blir presentert på Agder Kunstnersenter fredag, og da er det intet mindre en søt og deilig portvin som serveres i glassene.

— Ja, fredag blir det åpning med studenter og representanter fra både Høgskolen, KGV og Kunstnersenteret. Serveringen av portvin er noe Agder Kunstersenter har begynt med den senere tiden. Hvor store mengder det er snakk om vet jeg ikke, for jeg har ikke vært med på dette før, men det er i hvert fall en veldig artig ting, humrer Andresen.

Håper på mastergrad i kunst

Samarbeidet mellom Høyskolen i Agder og Kristiansand Grafiske verksted på Odderøya kan være begynnelsen på den første rene kunstnerutdanning på Sørlandet. Det er en visjon å kunne starte opp et eget mastergrad-studium med i kunst ved Høgskolen, og da har samarbeidet med de profesjonelle kunstnerne i byen mye å si.