Det tok 18 år før familien Simpson tok steget fra tv-skjermen til det store lerretet. Riktignok var den gule familien å se på skjermen allerede i 1987, men da som en del av «Tracey Ullman show».

Gjennom årene har familien gledet, påvirket og til tider provosert millioner av mennesker verden over.

Under følger en presentasjon av de fem familiemedlemmene. Presentasjonen er basert på hva som er kommet fram i de rundt 400 episodene som er laget om familien.

HOMER SIMPSON

Gift med Marge. Far til tre barn; Bart, Lisa og Maggie.

Alder: Mellom 36 og 40 år.

Oppkalt etter: Serieskaper Matt Groenings far, Homer Groening. Serieskaperens sønn har for øvrig også fått navnet Homer.

Personlighet: Inkompetent, intolerant og klønete. Homer har en ekstrem tendens til å havne i trøbbel, som han stort sett alltid klarer å redde seg ut av. Homers ustanselige entusiasme gjør han til en sjarmerende figur, som det er vanskelig å ikke like.

Utseende: Har to hårstrå igjen på hodet. Han er for øvrig overvektig, noe som nok skyldes hans voldsomme entusiasme for øl og donuts. Han er 184 cm høy, og figurerer stort sett i blå bukse og hvit t-skjorte.

Til daglig: Jobber som sikkerhetsinspektør ved Springfield atomkraftverk.

Interesser: Sitte på stampuben Moe's Bar med en øl av merket Duff mellom hendene. I en episode blir Homer servert det dansk øl, av merket Tuborg.

Innflytelse: Homer er kjent for sitt karakteristiske utbrudd «D'oh!», som faktisk har fått sin plass i flere engelskspråklige ordbøker. Han har ved flere anledninger havnet høyt på listen over populære og innflytelsesrike tv-personligheter.

Visste du at: Homers e-postadresse er chunkylover53@aol.com? Er du heldig, får du svar.

MARGE SIMPSON

Gift med Homer. Mor til tre barn; Bart, Lisa og Maggie.

Alder: Trolig mellom 36 og 40 år.

Oppkalt etter: Serieskaper Matt Groenings mor, Margaret Groening.

Personlighet: Har en tolerant væremåte, som ofte grenser til det dumsnille og naive. Hun taler fornuftens stemme, og gjør det meste av arbeidet med å oppdra barna i familien. Av mindre gode sider har det i flere episoder kommet fram at Marge er glad i pengespill.

Utseende: Hennes lange blå hår, som står rett opp, gjør Marge lett gjenkjennelig. Hun ikler seg stort sett i en turkis kjole, og med et rødt perlekjede rundt halsen. Hennes forkjærlighet for nudler og fersken holder henne fastere i fisken enn hennes ektemann.

Til daglig: Marge har stort sett oppholdt seg som husmor i hjemmet. Her lager hun mat og passer på ungene. Likevel har Marge vært innom flere yrker; som politibetjent, bartender og kunstner.

Interesser: Marge har i enkelte episoder vært svært opptatt av gambling. Det har resultert i at de øvrige familiemedlemmene har lagt ned forbud mot at hun besøker spillehaller. Ellers liker Marge seg godt i familiens nærvær.

Visste du at: Marge snakker flytende tysk og fransk?

BART SIMPSON

Sønn av Homer og Marge. Har to søsken; Lisa og Maggie.

Alder: 10 år.

Oppkalt etter: Serieskaper Groening har fortalt at Bart er et anagram av det engelske ordet «brat», som betyr noe sånt som uskikkelig unge.

Personlighet: Bart er kjent for sine mange rampestreker. Han må ofte sitte igjen på skolen, hvor han elsker å forstyrre rutinene. Han har likevel ofte vist seg å være en innsiktsfull gutt, og det hender også at han viser sin kjærlighet overfor foreldre og søsken.

Utseende: Pigghår og utstikkende overleppe. Kler seg stort sett i rød t-skjorte og blå shorts.

Til daglig: Er elev ved Springfield barneskole.

Interesser: Skate, lese tegneserier, vise baken til fremmede og bølleringe til Moe's Bar.

Innflytelse: Som eneste fiktive person havnet Bart på Time Magazines liste over de 100 mest innflytelsesrike personene i det 20. århundre.

Visste du at: Bart er den eneste figuren som medvirker i samtlige Simpsons-episoder?

LISA SIMPSON

Datter av Homer og Marge. Har to søsken; Bart og Maggie.

Alder: 8 år.

Oppkalt etter: En av serieskaper Groenings søstre.

Personlighet: Lisa er trolig familiens mest intelligente, og er medlem av Mensa. Hennes gode karakterer på skolen, gjør at hun ofte må tåle å bli stemplet som «nerd». Hun er for øvrig svært miljøopptatt, vegetarianer og musikalsk anlagt.

Utseende: Har taggete kort hår, og er lav av høyde. Hun er stort sett å se i rød kjole, røde sko og et hvitt perlekjede.

Til daglig: Er elev ved Springfield barneskole.

Interesser: Miljøvern, religion og musikk. I noen episoder har hun drevet med sport, som fotball og ishockey.

Visste du at: Lisas favorittfilm er den «Den lille havfruen»?

MAGGIE SIMPSON

Datter av Homer og Marge. Har to søsken; Bart og Lisa.

Alder: 1 år.

Oppkalt etter: Serieskaper Groenings søster, Margaret, gikk under kallenavnet Maggie.

Personlighet: Kun ved svært få anledninger har Maggie snakket i serien. Som de aller fleste småbarn blir Maggie påvirket av hva hun ser rundt seg. Hun er en oppmerksom liten jente, og gjør hva hun kan for å forsvare familien. Ved en anledning skjøt hun en hel gjeng gangstere med en rifle.

Utseende: En yngre og mindre versjon av Lisa. Hennes klesdrakt består i et blått kjolelignende plagg. Hun har nærmest konstant en rød smokk i munnen, som hun sutter høylytt på.

Til daglig: Befinner seg stort sett i hjemmet med sin mor.

Interesser: Som de fleste barn liker hun å leke. Hun følger også observerende med på hva som skjer i familien. Ellers gjør Maggie svært lite av seg.

Visste du at: Maggie ved flere anledninger har vist imponerende skriveegenskaper?

(Kilder: foxmovies.com, time.com, thesimpsons.com, tv.com, wikipedia.org)