Mischa Barton, stjernen fra ungdomssåpen The O.C., ble torsdag dømt til tre års betinget fengsel, melder Reuters.

Den 22 år gamle skuespilleren må også delta på et kurs om alkohol etter at hun innrømmet å ha kjørt i beruset tilstand.

Ærklerte seg skyldig

I motsetning til Paris Hilton — som måtte sitte i fengsel i over 40 dager, men slapp ut etter tre på grunn av helseproblemer - får den unge Barton beholde friheten. Men litt av pengene må hun kvitte seg med.

Stjernen var ikke til stede under rettssaken i Beverley Hills. Advokaten hennes erklærte henne skyldig, og i tillegg til den betingede fengselsstraffen, må hun betale rundt $2.000 - 10.000 norske kroner - i bot.

Barton skal også ha hatt marihuana på seg i bilen, og skal ha kjørt uten å ha med seg førerkort, men dette ble nedprioritert i saken slik at skuespilleren fikk unngå fengsel, ifølge Reuters.

22-åringen ble arrestert 27. desember etter at politiet skal ha observert at hun svingte mellom to felt i veien og lot være å indikere før hun svingte av veien.

Syv timer i varetekt

I desember tilbrakte 22-åringen syv timer i varetekt før hun ble sluppet ut mot en dusør på $10.000 - rundt 50.000 kroner.

Måneden etter dukket Barton opp på et talkshow på radio i Los Angeles, og beklaget hendelsen. Hun hevdet at hun var «100 prosent ansvarlig for mine handlinger i denne saken», melder People.com.

— Jeg er veldig skuffet over meg selv. Jeg vet ikke hva jeg skal si om det, bortsett fra at jeg ikke er perfekt, og jeg har aldri tenkt å gjøre noe så dumt som dette igjen.

Flere fuktige stjernesjåfører

Men Barton er langt fra den eneste unge Hollywoodstjernen som har vært flittig med flasken før hun satte seg i bilen.

De siste årene har også Lindsay Lohan, Paris Hilton og Nicole Richie blitt straffet for fyllekjøring.

Den eldre garde er heller ikke noe bedre: Keifer Sutherland tilbrakte 48 timer i fengsel på grunn av fyllekjøring i desember 2007, mens Mel Gibson hisset på seg hele filmindustrien etter å ha uttalt seg fiendtlig om jøder - til politiet - under en spesielt fuktig biltur i juli 2006.