«Guitar Hero World Tour», lanseres 21. november i Europa, og dermed fortsetter den vilt suksessfulle spillserien.

Spillselskapet Activision presenter en låtliste som inneholder en lang rekke nye navn i spillsammenheng. Listen er spekket med legendariske navn: Jimi Hendrix, The Doors, Van Halen, Metallica, Ozzy Osbourne og Michael Jackson. 86 låter blir gjort tilgjengelig, og det er den foreløpig største låtsamlingen som har blitt gjort tilgjengelig for serien.

Uken før

«Rock Band» kom på markedet i USA i fjor høst, men kom ikke til Europa før i sommer. De opplevde ifølge bransjemagasinet Farojournalen en haltende lansering. Nå sniker «Rock Band 2» seg inn på markedet en uke før erkerivalen «Guitar Hero World Tour», og lanseres 14.november i Europa.

«Rock Band» er fortsatt lillebror i videospillkonkurransen, men nå vil de altså krige.

Spillet har imidlertid sikret seg et konkurransefortrinn gjennom en avtale med de australske boogierockerne AC/DC. Gjennom «AC/DC Live: Rock Band Track Pack» kan du iføre deg skoleuniform a la Angus Young og dra gjennom 18 av bandets mest kjente låter.

AC/DC er rockeband

Det er første gangen AC/DC tilbyr et helt album for videospill. Bandet har også vært forsiktige med å tilby musikken sin til digitale salgstjenester.

I motsetning til det første «Rock Band»-spillet, som var til salgs i USA en god stund før det fant veien til Norge, debuterer «Rock Band 2» denne gangen først på Xbox 360 i Europa, skriver Farojournalen.

Ifølge Electronic Arts (EA) vil «Rock Band 2» inneholde den største musikkatalogen for noe musikkbasert videospill så langt, med over 100 sanger på spilldisken. Kombinert med muligheten til å eksportere sanger fra det første Rock Band-spillet og kjøpe flere låter online, vil den totale katalogen ligge på over 500 spor ved utgangen av året.

Ozzy er gitarhelt

Ozzy Osbourne, som har sikret seg en plass i rockehistorien som frontfigur i Black Sabbath og som soloartist, bekreftet tidligere i høst overfor USA Today at Ozzy-klassikere «Crazy Train» og «Mr. Crowley» blir å finne i spillet«Guitar Hero World Tour» som slippes senere i år.

– Jeg har vært involvert i dette en stund. De (Actavision) likte musikken min og jeg har en stor ung fanskare har jeg blitt fortalt. Jeg er av den gamle skolen. Jeg eier ikke en computer. Jeg har bare en iPod som jeg har organisert. Jeg må lære å skru den på, sa Ozzy til USA Today.

Måtte spille

Ozzy måtte stille som modell for den digitale utgaven av seg selv.

– Jeg måtte danse rundt som om jeg var på scenen, sier Ozzy, og legger til at han skulle ønske han hadde like mye energi som den digitale utgaven.