KRISTIANSAND: Superprodusent Sylvia Massy Shivy (Tool, System of a Down, Animal Alpha etc) trykker dem hardt til sitt bryst etter å ha produsert debutalbumet. Plata, som kom ut i august, har fått høye terningkast både i norsk og skandinavisk presse. Sjangermessig mener bandet de befinner seg et sted mellom prog, pop og rock med innslag av både ompa og punk, men de har lite lyst til å sette seg i noen musikalsk bås.

— Vi prøver å ha et annet uttrykk enn alle andre og har en følelse vi ønsker å formidle via musikken vår. Låtene på plata er bygd opp rundt figuren Major Parkinson, en gammel mann som sitter og funderer over livet når det nærmer seg slutten. Det blir en litt psykotisk fremstilling av hans syn på omgivelsene og hans meninger om livet, forklarer bassist Eivind Gammersvik.

Også liveopptrednene preges sterkt av Major Parkinson. Med teatralske kostymer og en sceneshow av de sjeldne, lover de publikum i Kristiansand en opplevelse utenom det vanlige på lørdag.

— Folk går sjelden fra konsertene våre og mener de har kjedet seg. Etter å ha spilt på mange steder rundt om i landet for å promotere plata, har dommen generelt sett vært veldig positiv. Vi håper det kommer mange folk og vi lover i hvert fall et pompøst show med noen spennende overraskelser underveis, sier Gammersvik.

Major Parkinson består i tillegg til Gammersvik av Jon Ivar Kollbotn (vokal), Alf Borge (gitar og vokal) André Lund (gitar) og Cato Olaisen (trommer). Med sin nevrotisk, humoristiske og til tider absurde scene-opptredener har de gjort seg bemerket langt utenfor Vestlandets dype fjorder, og etter plateutgivelsen i august har ting virkelig begynt å røre seg for bandet.