Tenåringsheltene The Jonas Brothers og Hannah Montana-stjernen Miley Cyrus har allerede fortalt verden at de akter å avstå fra sex før ekteskapet. Kevin, Joe og Nick går alle med såkalte renhetsringer, symboler på at de ikke har planer om å gå til sengs med noen før de er gift. I et intervju med Newsweek forteller 18 år gamle Joe at de går med ringene «fordi foreldrene våre spurte oss om det».

Disney

Jonas Brothers er den siste storsatsningen til Disney, og det var mediegigantens plateselskap som plukket guttene opp etter at de hadde mistet sin tidligere platekontrakt. Disney-konsernet sørget for å spille videoene deres, gi ut ny plate, og viktigst av alt: Gi dem en gjesteopptreden på Miley Cyrus-showet «Hannah Mantana». Også Cyrus har flere ganger slått fast at sex før ekteskapet er uaktuelt for henne, og også hun bærer en såkalt renhetsring. I et intervju med amerikanske TV Guide i forrige uke slo hun også fast at bibelen er på topplisten over ting hun ikke kunne levd uten.

Abort

Siste stjerneskudd i «renhetsbølgen» er den amerikanske Idol-vinneren Jordin Sparks. Den 18 år gamle vinneren går også med en lignende ring som sine stjernekolleger. Ifølge Contactmusic.com legger hun vekt på familien.

– Jeg ønsker ikke å gi bort deler av sjelen min til forskjellige gutter. Jeg vil gi hele meg til den rette mannen på den rette natten. Og den rette natten er bryllupsnatten, slår hun fast, og legger til at familien hennes aldri ville latt henne skeie ut.

Sparks har også flere ganger opptrådt på arrangementer satt i scene av antiabort-grupper, og ifølge det kristne magasinet World Magazine har hun opprettholdt kontakten med såkalte «pro-life»-grupper.