Ingrid Bolsø Berdal er tilbake i rollen som Jannicke.

Hennes rollefigur var den eneste som kom levende ut av den første «Fritt vilt»-filmen, hvor fire ungdommer ble brutalt drept i Jotunheimen.

I «Fritt vilt II» klarer en svak og nedkjølt Jannicke å kjempe seg tilbake til sivilisasjonen. Blodig og forslått blir hun brakt inn til det lille lokale sykehuset.

Når Jannicke sakte våkner til liv i sykesengen er sykehuset mørklagt og ikke en levende sjel er å se. Hun lister seg alene ut i de tomme korridorene, og så er marerittet i gang igjen.

Se teaser for filmen nederst i saken

Mørkere enn «Fritt vilt I»

Mer av handlingen vil ikke filmselskapet røpe, men ifølge Ingrid Bolsø Berdal blir det få lyspunkter for Jannicke i «Fritt vilt II».

— I «Fritt vilt I» var det veldig fint for rollefigurene til et visst punkt. Nå er det mørkt hele veien. Jannicke får ikke noen pauser, avslørte hovedrolleinnehaveren under innspillingen av «Fritt vilt II» på et nedlagt sykehjem på Ås.

Aktuell med to hovedroller

Ingrid Bolsø Berdal har fått strålende kritikker for sine skuespillerprestasjoner, og har virkelig etablert seg på den norske stjernehimmelen siden hun ble kåret til årets debutant i 2005. I tillegg til «Fritt vilt»-filmene, har hun spilt i «Gymnaslærer Pedersen», «Sønner» og tv-serien «Kodenavn Hunter». I høst er hun aktuell med hovedrollen i både «Fritt vilt II» og «De gales hus».

Flere debutanter på rollelista

Andre navn på rollelista til «Fritt vilt II» er Fridtjov Såheim, Mats Eldøen, Marthe Snorresdotter Rovik, Johanna Mørck og Kim Widfladt.

Såheim spiller legen Herman. Skuespilleren har tidligere medvirket i filmer som «Jonny Vang» og «Gymnaslærer Pedersen». I høst kan du også se ham i «De gales hus» sammen med Bolsø Berdal.

Som politimannen Sverre ser vi Eldøen. Han hadde sin første rolle i spillefilm i «Marias menn» i 2006. I 2008 er han også aktuell i en stor rolle i «Max Manus».

Snorresdatter Rovik filmdebuterer i rollen som turnuslegen Camilla. 25-åringen har tidligere vært med i teateroppsetninger som «Festen» og «Hamlet».

Mørck er også debutant, og spiller sykepleieren Audhild. I år kan du også se Mørck i barneforestillinge på Soria under Moria og i Terje Formoes «Kaptein Sabeltann». I 2009 er hun aktuell i spillefilmen «Sammen».

Som oppsynsmannen Ole finner vi nok en debutant, Widfladt. Han har i mange år vært medlem av gruppen Cheezy Keys, og har i tillegg medvirket i en rekke reklamefimer og jobbet med dubbing for tegneserier.

Om noen av disse karakterene overlever gjenstår å se. Se teaser for filmen under.

Det blir få lyspunkter for Jannicke (Bolsø Berdal) i den nye Fritt vilt-filmen. Foto: Filmweb