– Da jeg sto opp i morges tenkte jeg at dette kom til å bli en svært eksklusiv konsert, spøkte vokalist Øystein Greni fra Enga-scenen da han og resten av BigBang holdt publikum trollbindet da de åpnet Øyas siste dag kl 13. Greni henviste til regnskyllet som kom over Oslo lørdag formiddag, men ikke en gang vått vær kunne holde borte de mange tusen som hadde møtt opp for å få med seg akustiske BigBang.

– Konserten var over all forventning. Det var så sinnsykt mye folk. Vi har aldri spilt akustisk i et så stort forum før. Dette ga absolutt mersmak, konkluderer en fornøyd Greni.

Øystein Greni trodde det skulle bli folketomt på Øya-konserten til BigBang da han så regnværet i Oslo lørdag morgen. (Foto: Merete Arnesen) Avsluttet Øya i fjor

Det var Øya selv som foreslo at BigBang skulle spille konserten akustisk. I fjor var bandet på tre Øyas headlinere og avsluttet hele festivalen med en «magisk» konsert, følge Grenli. I år derimot ble det en roligere åpning.

– Vi hadde kanskje trodd at dagens konsert kom til å bli «døvere», men det gikk veldig, veldig bra. Vi tar det som et stort kompliment at så mange stilte opp for å høre oss, bemerker den 32-årige vokalisten.

Totalt har BigBang spilt på Øya tre ganger. Men før 2007, hadde de ikke spilt der siden første Øya-år som var i 1999. På sommerjobb i Norge

Under Øyakonserten lørdag ble ikke bandets store hit «Girl in Oslo» spilt. Derimot gjorde BigBang et unntak for «Wild bird».

– Dette er låter som vi vanligvis ikke spiller akustisk, men vi inkluderte «Wild bird» siden folk liker den låta. Den knekker opp settet veldig fint når det er så mange andre låter som folk ikke har hørt.

Til daglig oppholder Øystein Greni, Olaf Olsen og Øyvind Storli Hoel seg i California og betegner norgesbesøket som «sommerjobb». 8. september slipper gutta plate i USA som skal inneholde låter fra de to siste albumene, i tillegg til et par nye sanger.

– Er det kun musikk dere driver med i USA?

– Ja, og litt surfing, smiler Greni.

Publikum storfornøyd

En av de som hadde sikret seg plass helt framme under BigBang-konserten var Hedda Romundstad (18). Hun hevder at hun er stor fan og var svært fornøyd med den akustiske åpningen.

– Det var en utrolig fin start på dagen og det var god stemning, roser Romundstad som har sett BigBang live en gang tidligere. Da derimot var det elektrisk konsert på Storåsfestivalen.

– Men jeg har hørt mye på platene deres. Denne konserten fortjener mer enn terningkast seks, mener hun.

Også John Stenersen kvalifiserer akustiske BigBang som «veldig bra».

– Det var gøy at de klarte å holde det helt nede, mener 25-åringen. Dette er tredje BigBang-konsert Stenersen deltar på, men også for han var dette et første møte med gruppas akustiske liveopptreden.

– Jeg gikk hjem fra Øya tidlig i går for å lade opp til i dag. Dette var en veldig, veldig fin start, skryter han.