Den siste tiden har ryktene gått til værs i debattforum på internett om hvem som blir vinneren av «Farmen 2007». Neste uke er det finaletid av det forhåndsinnspilte realityprogrammet og det er få deltakere igjen.

Hanne, Cecilie, Mikkel, Astrid, Ole Magnus, Agnethe og Laila er enda på gården, men en person til må ut før finaleuka. Og det er hele tre av disse navnene som går igjen når folkesnakket vil ha det til hvem som kan forlate «Farmen» med ny hytte og bil.

Rolig kanal

På Fædrelandsvennens hjemmesider gikk debatten hett for seg for et par dager siden når flere «visste helt sikkert» hvem som ble «Farmen»-vinneren.

Mikkel, Ole Magnus og Agnethe ble alle nevnt.

«Farmen»-kanalen selv verken bekrefter eller avkrefter sladderet, men tar det hele med stor ro.

— Det går alltid rykter om hvem som går til topps i forhåndsinnspilte realityprogram. Slik har det vært, helt siden første runde med TV3s «Robinsonekspedisjonen» i 1999, sier Jørund Unneland i TV2. Må holde seg til avtalen

Det har også vandret flere historier om at en av deltakerne har røpet vinneren på en fuktig bytur.

Dette reagerer Solveig Mellemsæter på, som røk ut av «Farmen» sist lørdag.

— Vi har kontrakter på at vi ikke skal avsløre noe, men en person har stått for en del lekkasjer på fylla, sier Mellemsæter som ikke vil gå ut med noen navn.

Eksdeltakeren syns også det er leit hvis ikke enkelte klarer å holde munn.

— Det jeg vil ha fram, er at folk må holde seg til avtaler, mener hun.

Til dette svarer Unneland i TV2 at det er vanskelig å kommentere rykter.

— Dessuten føler vi oss trygge på at våre deltakere og involverte følger instruksene om å ikke avsløre utfallet, sier han og tror det ikke vil bli noen etterforskning av saken.

Vinner utpekt før finale

— I hver sesong kommer rundt halvparten av deltakernavnene opp som vinnere. Dette viser jo at man ikke kan ta snakket for seriøst, konstaterer Unneland.

— Den villeste skrøna jeg har hørt er en som «visste» hvem som vant før finalen i det hele tatt var innspilt, humres det.

Og TV2 river seg ikke i håret på grunn av rykteflommen.

— Jeg tror ikke dette gir noen konsekvens verken den ene eller den andre veien. Dette gir heller et stemingsbilde på at folk følger med og er spente på hvem som vinner, avslutter Unneland.

«Farmen»-finalen er lørdag 17. mars.