Filmene er basert på Jon Guillous romantriologi om tempelridderen Arn. Bøkene er solgt i millioner av eksemplarer i hele Skandinavia, og nå pågår innspillingen til det som skal ende i to filmer. Den første filmen har forventet kinopremiere i begynnelsen av 2008. Oppfølgeren er planlagt til høsten samme år.

To nordmenn

Foreløpig har to nordmenn har fått plass i gigantprosjektet, som totalt har ett budsjett på drøyt 200 millioner svenske kroner. I en sentral rolle, som den norske krigeren Harald Øysteinsson, finner vi Anders Baasmo Christiansen, blant annet kjent fra Buddy. I tillegg er den «Torpedo»-aktuelle Sandnes-mannen Jørgen Langhelle tildelt en rolle i storfilmen.

Joakim Nätterqvist spiller hovedrollen som Arn, mens Sofia Helin gjør den kvinnelige hovedrollen som Cecilia. Dansken Peter Flinth regisserer filmene.

Handling

Handlingen i filmen utspiller seg i Sverige og Jerusalem på 1100— og 1200-tallet. Hovedpersonen selv, Arn Magnusson utdannes ved kloster i Sverige og Danmark, og får her den beste utdannelsen som er å oppdrive i Europa. Klostermunkene skjønner tidlig at Arn har et større potensial enn å tjene som klosterbror. Han drar derfor til Det hellige land som troens forsvarer.

Når Arn vender tilbake og senere møter kvinnen og lysten i form av Cecilia, blir han av kirken dømt til å gjøre bot som tempelridder i Det hellige landet. Når Arn atter en gang vender tilbake, denne gang fra sitt straffeopphold, må han kjempe for både kjærligheten og det som blir hans livs største mål: Å samle Sverige til et rike.

Scener fra Marokko

Den første etappen av filmatiseringen om Arn pågikk i månedsskiftet januar-februar i Marokko. Her ble Arns tid som tempelridder i Det hellige landet innspilt. Nå pågår opptak i Sverige, på ulike locations i Vestre Götaland og i Film i Västs studio i Trollhättan. Innspillingen pågår her fram til 12. juli.