«Twilight»-stjernen er for tiden blant de meste ettertraktede i filmbransjen, etter at filmene basert på Stephenie Meyers sine bestselgere har hatt en ekstrem suksess verden over.

Den britiske skuespilleren har gått fra ukjent, til global superstjerne i løpet av det siste året, etter at han dukket opp på lerretet som vampyren Edward Cullen i «Twilight — Evighetes kyss». Pattinson figurerer stadig på mest sexy-lister, og han har tidligere uttalt at han knappest kan ferdes utendørs fordi fansen henger seg på.

Nå sier han til Seventeen magazine at han er usikker på om han vil fortsette i filmindustrien etter at den siste vampyrfilmen, «Twilight - Eclipse», er unnagjort.

– Jeg vet ikke om jeg vil fortsett som skuespiller særlig mye lenger. Jeg vet ikke engang om jeg er i stand til å spille noen annen. Dersom jeg får lame roller, kommer jeg definitivt ikke til å fortsette å spille.

Han sier i intervjuet med tenåringsmagasinet at han har vurdert å slutte helt.

Mistet livet

Nylig fortalte han til Hello! magazine at berømmelsen hadde tatt privatlivet fra ham. Han sa han hadde skrinlagt alle forsøk på å ha et sosialt liv, og utelukkende følte seg avslappet og komfortabel på et trygt og lukket filmsett.

– Jeg har alltid følt meg mer avslappet på filmsettet, enn jeg gjør ute i verden. Og jeg føler meg mer bekvem der enn med å gjøre intevjuer og å snakke med folk jeg ikke kjenner.

Ny film i november

Den første Twilight-filmen, «Twilight - Evighetens kyss» har allerede gått sin seiersgang på norske kinoer. Den andre filmen i serien, «Twilight - New Moon», har norske premiere 20. november, og seriens tredje film, «Twilight - Eclipse» har premiere 2. juli 2010. Se den nyeste filmtraileren til «Twilight - New Moon»: