Jayceon Taylor, som er hans virkelige navn, ble i februar dømt for å true med våpen i en skolegård under en basketkamp i LA i 2007. Rapperen sto til rette for i alt tre tilfeller av trusler. To av anklagene ble frafalt som følge av avtalen med myndighetene.

Ventet til midnatt

27-åringen skulle ta til med soningen 3. mars, og ventet til et par minutter før midnatt med å troppe opp hos Twin Towers Correctional Facility i California, melder nyhetsbyrået Wenn.

I tillegg til tre måneder bak murene har The Game tre år med prøvetid foran seg, samt 150 timers samfunnstjeneste.

Skutt fem ganger

Vestkystrapperen, som i sin korte karriere har lagt seg ut med så å si hele rapmiljøet i USA, fra østkyst til vestkyst, er ikke ukjent med verken skyteepisoder eller politiet fra før. Han har ligget i en lang feide med 50 cent og labelen G-Unit. I 2001 ble han skutt fem ganger, blant annet i hjertet, beinet, armen og magen, da en narkohandel gikk skeis. Han lå tre dager i koma. Det var da han kom seg til igjen at han bestemte han for å prøve seg som rapper.

Ikke slått helt an

Med hjelp av Dr. Dre ga The Game ut «The Documentary» i 2005. Albumet fikk to Grammy-nominasjoner, solgte til to ganger platina i USA og fem millioner på verdensbasis.

Han ga senere ut «Doctor's Advocate» i 2006 uten at det slo like godt an. Albumet «L.A.X.» er planlangt å komme ut i år.