SØR-AFRIKA: Før realityserien «Ungkaren 20 vs. 40» startet mente ungkaren Stig Kjos (31) at drømmekvinnen burde være mellom 25 og 32 år. Det var imidlertid før han ble forelsket i Natalia Davadi (23).

— Før jeg ble med i serien mente jeg nok at aldersgruppen mellom 25 og 32 var mest aktuell for meg, forteller han.

Deltakelsen i serien har imidlertid lært ham en del om alder.

— Jeg har lært at 40-åringene er mer trygge på seg selv, mer utadvendte og mer åpne. 20-åringene var mer sjenerte. Det var imidlertid umodne deltakere i begge segmentene, sier ungkaren.

I gårsdagens finale valgte han den 23 år gamle Natalia foran den 43 år gamle Anita Flakk.

Betatt

Han ber om å bli trodd på at valget kunne gått begge veier med hensyn til alder.

— Serien og konseptet var helt klart et eksperiment som kunne gått begge veier i forhold til alder. Jeg valgte den jeg ble betatt av, sier han.

— Tror du folk vil tro deg på det?

— Ja, jeg tror nok de tror meg.

— Det var ikke snakk om kjærlighet ved første blikk, men du visste at Natalia ville være med lenge?

— Ja. Vi hadde lite tid sammen i begynnelsen, men jeg la godt merke til henne og syntes hun var fantastisk skjønn. Dermed visste jeg at jeg ville få tid til å bli kjent med henne etter hvert. Hun sto på A-lista, sier Kjos.

Positivt

Nå skal de to forsøke å bli kjent uten at tv-kameraene blander seg inn.

— Nå er utfordringen å prøve å bli et normalt par. Vi skal forsøke gjøre helt vanlige ting som å gå i butikken. Vi har også et kortsiktig mål om å komme oss ut å spise middag og rett og slett være kjærester, sier han.

De to skal også introdusere hverandre for venner og familie. Stig har allerede møtt Natalias tre år gamle sønn.

— Jeg har møtt ham en gang. Det blir spennende å bli bedre kjent. Jeg har imidlertid ingen planer om å bli noen reservepappa. Han har en far og et liv i Trondheim, sier Stig.

Hvor det nye paret eventuelt skal bosette seg er ikke bestemt. Inntil videre fortsetter Natalia å bo i Trondheim, mens Stig bor i Oslo.

— Det fungerer veldig greit foreløpig. Hun har sitt liv der og jeg har mitt her. Framtiden har vi ikke snakket om enda.

Mobbing

Stig forteller at reaksjonene fra venner og kjente stort sett har vært positive.

— Litt mobbing på arbeidsplassen har det nok blitt, men ikke mer enn hva man må tåle, humrer han.

Deltakerne i serien tilbrakte rundt tre uker i Sør-Afrika. Det var en påkjenning å kjempe om 15 kvinners gunst, forteller Stig.

– Der nede var det en syk påkjenning, både mentalt og fysisk. Jeg var småsjuk og det ble lite søvn, men måtte likevel levere og forsøke å få 15 jenter til å like meg. Da må du være hundre prosent fokusert, forteller han.

Sliten

Kvinnen som stakk av med ungkarens hjerte er sliten nå. Natalia gleder seg til å komme tilbake til et forsøksvis normalt liv.

— Jeg er ganske glad for at det er over. Det har vært et ganske stort press. Jeg har i tillegg begynt i ny jobb midt opp i det hele, sier hun.

Også hun gleder seg til å få tid til å gjøre helt vanlige ting.

— Jeg gleder meg til å gå ut å spise. Jeg ser fram til å få tid til å bare være kjærester, sier hun.

Beste

Natalia er helt tydelig på hva som var det aller beste øyeblikket fra tiden i Sør-Afrika:

— Den aller beste opplevelsen var da jeg fant ut at Stig likte meg. Det var da vi var ute å sto på vannski sammen, forteller hun.

På forhånd beskrev hun drømmemannen slik: "Han er kjekk, snill, smart og liker å surfe". Hun var også svært usikker på om det går an å finne lykken på tv. Nå akter hun å forsøke.

— Utfordringen blir å forsøke å være vanlige kjærester, sier hun.