Denne uken ble det kjent at Tori Amos har sagt opp sin avtale med plateselskapet Epic. Amos var tilknyttet Atlantic fra 1992 til 2001, før hun signerte med Epic.

På sin egen nettside omtaler hun de dramtiske endringene i platebransjen som spennende.

– Dette er en spennende tid. Det vil være mange måter, både nå og i framtiden, for artister til å krysse over i det som har blitt et ukjent musikalsk landskap. Det kan være måter som er usannsynlige nå, mens som kan virke naturlige om noen måneder, skriver hun på nettsiden.

Selskap Amos spørs seg hva slags strukturer musikkbransjen vil bestå av i framtiden.

– Dette er viktige spørsmål, slår hun fast.

Den populære og omdiskuterte artisten mener at uavhengighet er et stikkord. Amos har gjennom hele sin karriere vært kjent for intense sanger og seriøse tema, og temaene har strukket seg fra seksualitet, religion og personlige tragedier. Hun vakte spesielt oppsikt med sangen «Me and a Gun», der hun omtaler voldtekten hun ble utsatt for da hun var 21 år gammel.

– Det er på tide at vi artister slutter å være avhengige av et system som ikke lenger er til å stole på. Bare da kan vi få laget et nytt system som sikrer uavhengighet for hver enkelt kunstner, skriver hun videre.

Manager Til Billboard.com forteller manager John Witherspoon at den nye platen til Amos skal påbegynnes i sommer. Målet er at platen skal være klar til våren 2009. – Tori jobber med nye og spennende måter å få musikken ut til massene uten de begrensningene som ligger i de store plateselskapene, sier han.