George Clooney (47) har tidligere vunnet Oscar, men var ikke til stede under årets utdeling.

Clooney var nemlig opptatt i møte med president Barack Obama, melder nyhetsbyrået AP.

De to diskuterte den humanitære krisen i Darfur.

Vil Obama skal handle

Clooney fortalte om møtet på CNNs «Larry King Live» i går. Skuespilleren er i likhet med stjerner som Angelina Jolie og Charlize Theron, fredsambassadør for FN. Han har lenge vært engasjert i situasjonen til flyktningene i Darfur, og har besøkt området seks ganger.

Clooney vil at Obama skal utnevne en diplomatisk utsending til regionen. Han vil også at Kina skal overtales til legge sine forretningsinteresser til side og legge press på Sudans regjering for å få slutt på grusomhetene i området.

— Vi snakket om at det nå kanskje finnes en mulighet for hele verdenssamfunnet til å jobbe diplomatisk for en eller annen slags fred i regionen, sier Clooney, ifølge contactmusic.com.

— Flyktningene trenger at vi gjør det vi er best på – det dette landet alltid har vært best på – nemlig godt og robust diplomati over hele verden.

300.000 drepte

Den væpnede konflikten i Darfur vest i Sudan begynte i 2003. Kampen står mellom regjeringsstøttede militsgrupper og de ikke-arabiske folkene i regionen. Vestlige medier har omtalt krigen som «folkemord» og «etnisk rensing».

Rundt 2,5 millioner mennesker er drevet på flukt og 300.000 er drept i konflikten, ifølge AP.

Tilbake til «Akutten»

Under intervjuet med Larry King bekreftet for øvrig Clooney at han kommer til å delta i en siste episode av «Akutten», tv-serien som for alvor gjorde ham til superstjerne.