— Vi er veldig fornøyde med å ha Marilyn Manson tilbake i Kristiansand. Han er en god artist med et supert sceneshow, sier Trond Åge Nyhus i Quarts bookinggruppe.

Nyheten om at Marilyn Manson kommer til Quart 09 ble sluppet på festivalens hjemmeside klokken 06.00 i dag. Nyhus har stor tro på at Manson er en god artist for festivalen.

— Timingen er veldig riktig i forhold til at han kommer med ny plate, og gjenforeningen med Twiggy, forklarer Nyhus.

Twiggy Ramirez, som Nyhus snakker om, er Mansons gamle låtskriver og bassist i bandet. Den nye platen, som kommer i mai, ”The High End Of Love” er de to sitt første samarbeid siden ”Holy Wood” i 2000. Den nye platen kommer ifølge Manson til å handle om mord, sex, død og slutten på alt.

— Bandet lover kort og godt et helvetes album som Manson selv beskriver som "nådeløst, tungt og ekstremt voldelig". Quart 2009 ser frem til å ha Marilyn Manson tilbake på scenene i Kristiansand, skriver festivalen på sin hjemmeside.

Når Marilyn Manson i sommer står på scenen under sommerens festival kommer det til å bli som et lite jubileum å regne. Det er da ti år siden sist Manson opptrådte på festivalen.

— Jeg tror han vet at Kristiansand er riktig sted å være i Norge, sier Nyhus fornøyd.

Så spørs det om kristne sørlendinger føler det samme. Da Manson besøkte festivalen i 1999 førte det til demonstrasjoner og oppstyr blant den kristne delen av befolkningen. En gruppe pinsevenner og troende samlet seg til bønnemøte i Bendiksbukta i forkant av konserten, og ba om guds hjelp i kampen mot Satan og Marilyn Manson. Nyhus tviler på at det blir like mye oppstyr denne gangen.

— Det er gått ti år siden sist, og jeg regner jo med at folk har blitt litt mer tolerante i forhold til dette. Jeg har vanskelig for å se for meg at det blir noen nye bønnemøter i 2009, men igjen så vet man jo aldri. Dette er Kristiansand, og her kan alt skje, sier han.