Den britiske musikkmogulen Simon Cowell fylte 50 år i september og har en lang karriere bak seg både som musikk— og tv-personlighet. I 2001 ble han kjent som dommer i «Pop Idol» og «American Idol», og siden det har han også vært sentral i «The X Factor» og «Britain's Got Talent». Cowell skapte «The X Factor», og i Storbritannia gikk skaperen av «Pop Idol», Simon Fuller, til sak mot ham. Fuller hevdet at «X Factor» lignet for mye på hans program. Ifølge BBC ble disputten imidlertid løst utenfor retten.

USA

Serien startet i Storbritannia i 2004, og er siden spredd til flere andre land. I helgen gikk den britiske finalen av stabelen, og den trakk 19 millioner seere. Nå bekrefter Cowell overfor BBC at han har planer om å selge konseptet inn i USA.

— Jeg tror showet vil gå til Amerika. Det er nødt til å gå til Amerika. Det må finnes en amerikansk versjon av showet. Å ikke lage X Factor i verdens største marked ville være galskap, sier han til BBC Newsnight.

Penger

Dette betyr også at Cowell kan sikre seg enda noen millioner på den allerede velfylte kontoen. Ifølge Forbes.com tjente han 440 millioner kroner fra juni 2008 til juni 2009. Dette gjorde ham til den best betalte mannen på amerikansk TV.