Det er nå bare tre uker igjen til publikum på Hovefestivalen kan oppleve The Killers, Faith No More, The Prodigy, Franz Ferdinand, Lykke Li, Slipknot og mange flere på Tromøya. Nå melder festivalen om at det er under 3.000 ukepass igjen og at dagspassene selger bedre enn tidligere år. Samtidig melder Øyafestivalen at det er under 1500 dagsbilletter igjen til lørdag 15. august under festivalen. Denne dagen spiller blant annet Beirut og Røyksopp.

Mål

Sørlandsfestivalen har som mål å selge 11.000 billetter hver dag. 7.000 av disse håper festivalen skal være ukepass, mens 4.000 bør være dagspass. Pressetalsmann for festivalen, Gaute Drevdal, er fornøyd med billettsalget.

– Vi ser at salget har økt radikalt de to siste ukene. Både ukepassene og dagspassene selger godt. Ukepassene har solgt noe tregere i år enn i fjor, noe vi tror skyldes at vi kom sent i gang med både booking og planlegging, opplyser Drevdal i en pressemelding.

Det er tirsdagen med The Killers og torsdagen med Faith No More og The Prodigy som selger best.

Panikk

Det er fortsatt ingen grunn til å få panikk i forhold til å få tak i billetter. Men:

– Kapasiteten på Hove begrenses av kapasiteten på festivalcampingen. De fleste som kjøper billett vil bo på campen, det gjelder også folk med dagspass, opplyser han.

Øya

Fra Øyafestivalens side meldes det at det aldri har blitt solgt så mange billetter til festivalområdet i Middelalderparken så tidlig. Programmet spenner fra nye og hete navn som Grizzly Bear til kjente metalband som Satyricon og Municipal Waste, alternativ rock fra Wilco og pop fra Lily Allen. Festivalen ble for en stund siden utsolgt for ukepass, og har nå bare dagsbilletter igjen til de fire dagene festivalen varer. Torsdagen og lørdagen selger best. I går offentliggjorde Øyafestivalen de siste artistene til årets musikkfest. Vampire Weekend, Ulver, Trond Andreassen, Cocktail Slippers, JohnOssi, Aura Noir, Smoke Mohawk, Tellusalie og Fjorden Baby kompletterte årets program.

Les hele programmet til Øyafestivalen her. (11.— 15. august)

Les hele programmet til Hovefestivalen her. (22. - 25. juni)