Madonnas ønske om å adoptere den tre år gamle Chifundo «Mercy» James ble i begynnelsen av måneden avvist av høyesteretten i Lilongwe i Malawi. Begrunnelsen var at potensielle adoptivforeldre må ha bodd i landet i 18 til 24 måneder.

Anker

Madonnas advokater signaliserte tidlig at de var innstilt på å anke avgjørelsen, og i dag ble det klart at anken behandes 4. mai. Ifølge Yahoo News skal popstjernen selv ikke være til stede under ankebehandlingen. Da Madonna fikk adoptere den 16 måneder gamle David i 2006 var flere menneskerettighetsorganisasjoner kritiske til det de mente var forskjellsbehandling. Domstolen i Malawi melder nå at saken vil bli ført foran tre dommere bak lukkede dører.

Advokat

Advokaten som representerer popstjernen i Malawi, Alan Chinula, uttalte at hun var optimistisk.

– Vi mener at dommeren i den lavere rettsinstansen gjorde en feil ved å basere avgjørelsen sin på en arkaisk lov som er over 50 år gammel, uttalte advokaten.

Dommeren som avslo Madonnas søknad viste imidlertid at popstjernens forrige adopsjon var det eneste tilfellet der myndighetene hadde veket fra adopsjonskravene.