Fans av Guns N' Roses måtte vente i over 14 år på at eneste gjenværende originalmedlem W. Axl Rose skulle bli ferdig med albumet «Chinese Democracy». I november i fjor ble det sendt til butikkene, men flere sanger ble med jevne mellomrom spredd på nettet underveis i innspillingsprosessen. I juni i fjor havnet hele ni sanger fra platen på bloggeren Kevin Cogills nettsted Antiquiet.com. Nettstedet slo fast at «Vi har «Chinese Democracy» og den er verdt ventetiden ». Dette fikk bandets management til å ta rettslige skritt for å fjerne linkene.

Rett

Ifølge musikkmagasinet NME ble bloggeren Kevin Cogill (KOH'gill) dømt til et års betinget fengsel i en domstol i Los Angeles i går, og han må i tillegg finne seg i at myndighetene holder oppsyn med datamaskinene hans. Han må også spille inn en offentlig melding på vegne av the Recording Industry Association of America.

Album

Innspillingsprosessen involverte en lang rekke musikere, studioer, og produsenter og kostet et ukjent antall millioner dollar. Cogill erklærte seg tidligere i år skyldig i brudd på åndsverksloven, men sa i retten at han postet sangene for å hjelpe bandet.

– Det var aldri meningen å skade artisten. Målet var å promotere artisten ettersom jeg er en fan, uttalte han.