KRISTIANSAND: Flere ambulanser, brannbåt, dykkere og store politimannskaper rykket ut etter at det ble klart at mange personer hadde havnet i vannet noen minutter over midnatt.

Én person var i natt under behandling etter å ha vært i vannet.

Vitner forteller til fvn.no at en 50-talls mennesker presset mot hverandre i kø for å komme inn på lekteren, og plutselig skal landgangen ha kollapset. I løpet av få minutter kom alle seg på land.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Vegard Nekstad. Innsatsleder fra politiet på Quart, Øyvind Hægeland, bekrefter til fvn.no at et sted mellom åtte og 15 personer ble liggende i vannet. Det ble øyeblikkelig rekvirert dykkere og i løpet av få minutter ble området gjennomsøkt.

— Vi har ikke mottatt melding om at noen er savnet. Alle involverte hadde gått fra stedet da vi kom, sier Hægeland til fvn.no.

Operasjonsleder Øyestein Vellesen opplyser søndag morgen til VG Nett at èn kvinne er tatt hånd om av førstehjelpspersonalet, etter å ha fått et slag mot hodet. Hun ble deretter sendt til sykehus for en sjekk.

Grunnen til at landgangen kollapset skal ifølge politiet være at broa ikke tålte vekten av festivalpublikumet. Både landgangen og broa til lekteren er laget av tre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Politiet måtte sende bort fra området etter at broa kollapset. Foto: Vegard Nekstad. Politiet på stedet fikk ved 2-tiden bistand av krimtekniker fra felles krimenhet i Agder-politiet. Arrangementet på lekteren ble avbrutt da broa brast. Den andre broa ut til lekteren ble undersøkt, og publikum ble sendt ut via den.

Avdramatiserer hendelsen

Presseansvarlig i Quart, Merethe La Verdi, avdramatiserer hendelsen.

— Det var en Pro Sec vakt like ved, med dykkerutdanning, og han var i vannet på under ti sekunder, sier La Verdi til Aftenposten.no.

Flere gjester skal ha mistet mobiltelefonene sine i vannet og festivalen lover nå å erstatte disse. Ifølge La Verdi skal ingen av dem som var i vannet ha fått så mye som et blåmerke.

Quartfestivalen hadde to lektere som er en del av konseptet Quart Marina. Det har vært restaurant, bar og kaiplass for båter på marinaen.

Var du på lekteren eller har tips? Kontakt oss på 38 11 33 80 eller tips@fvn.no.

Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix