KRISTIANSAND: — Vi gleder oss veldig til dette, for vi har ligget lavt og knapt spilt live på lenge nå, sier Christer André Cederberg.

Kristiansanderen som spiller gitar i hardtslående Animal Alpha, kommer hjem for å presentere nytt materiale lørdag. Da spiller de både på Kick og i Bingen på Samsen. Den sistnevnte konserten har fri aldersgrense.

Andrealbumet «You pay for the whole seat, but you'll only need the edge» kommer ut i dag, og bandet har lengtet lenge etter å legge ut på lanseringsturneen.

Vinn billetter til konsert med Animal Alpha her

Førstealbumet «Pheromones» kom i 2005, og det året var Animal Alpha blant landets mest ettertraktede liveband. I løpet av de to følgende årene har de spilt på en rekke store utendørsfestivaler i Europa, som for eksempel Wacken Open Air, Rock am Ring og Rock Im Park.

Nå er Animal Alpha tilbake med en enda tettere og hardere plate enn «Pheromones» som brakte dem en spelemannsnominasjon for beste nykommer.

— Jeg tror nok ikke vi når et like bredt publikum denne gangen. Det er ei hardere plate, og det har vært en naturlig utvikling for oss å gå den veien. Vi lytter mye til hard musikk, og har oppsøkt ytterpunktene, sier Cederberg som i likhet med resten av bandet er bosatt i Oslo.

Der har han også etablert seg som produsent i Oslo Lydstudio, hvor flere kristiansandsartister har vært innom.

  • Jeg var med å lage den kommende plata til Ronnie Jacobsen, og jeg skal mikse den som kommer fra Evan Seleven. Tidligere har jeg også produsert for Jennifer Rubins, sier Cederberg som faktisk gir ut en soloplate i april. Den kommer under navnet Stille Opprør, og er gitt ut på kristiansandsselskapet Karmakosmetix Records.

Nå gleder Christer André seg til å spille hjemme og se de gamle kameratene stå foran scenen.

  • Det er alltid spesielt for meg å spille i Kristiansand. Her treffer jeg miljøet hvor jeg begynte å spille, og hvor jeg lærte veldig mye, sier han. Blant annet har Cederberg fartstid i band som In the Woods og litt mindre kjente Drawn.

Ekstra mye gleder han seg til å prøve trøkket på Samsens Bingen scene, hvor Animal Alpha slipper løs på dem under atten.

— Vi får en del henvendelser fra unge fans som er frustrerte fordi de ikke kommer inn på konsertene våre. Derfor har vi prøvd så godt vi kan å sette opp konserter hvor alle kan komme inn, men det er tydeligvis vanskelig å få til, sier Cederberg.

Han har aldri spilt konsert på Samsen før, men håper på livlig publikum.

  • Jeg husker jo hvordan det var selv da jeg var tenåring. Det gjaldt å komme seg lengst mulig frem for å headbange, sier han.

Konsertene på Kick og Bingen i Kristiansand er i begynnelsen av en lengre norgesturné for Animal Alpha. I april og mai står en runde utenlands for tur, og fem-seks sommerfestivaler har allerede booket bandet.

  • Med mindre plata flopper kraftig tror jeg det kan bli veldig bra til sommeren. Vi føler det blir enda bedre live nå som vi har materiale fra to utgivelser å velge i, sier Christer André. På Sørlandet spiller Animal Alpha på Hovefestivalen i juni.