BODØ: — For meg er det viktig å få kroppen i gang. Det er en krevende låt som skal fremføres, sier kristiansanderen. Med det forklarer han hvorfor gårsdagen og dagen i dag kickstartes med en økt i squash-hallen.

— Jeg har fått en egen assistent her oppe som ordner alt jeg trenger. Det var hun som fant en squash-partner til meg, sier Torstein og ler på telefon fra Bodø.

I dag derimot er låtskriver Christian Ingbrigtsen på plass i Nordlands-byen, og klar for en økt.

  • Han har fått streng beskjed om å ta med seg treningstøy. I tillegg skal han være min kunstneriske coach, forklarer den sportsglade 30-åringen.

Et rolig innslag

I kveld fremfører han låten «Eastern Wind» i Bodø Spektrum foran 4000 publikummere og desto flere fjernsynsseere. Låten er spesialskrevet for sørlendingen av Eivind Rølles og Christian Ingebrigtsen. Av de seks bidragene er den kraftfulle balladen det roligste innslaget. Torstein håper låten ikke drukner i de andre sangene. Han skal opptre etter Lene Alexandras «Sillycone Valley» og før King Of Trolls «Far Away».

— Er du redd for å bli glemt innimellom alt sirkuset?

  • Det er alltid en fare å bli glemt når man opptrer med en ballade, men for meg handler det om å være til stede i låten. Jeg må få ut budskapet, fastslår Sødal.

Ingen forventninger

Han kaller delfinalen i Bodø for «kontrastenes» delfinale. Alle låtene er ulike. Det eneste som mangler, ifølge Sødal, er en real rockelåt. Selv er han glad for å være en av de minst profilerte delfinalistene.

— Det passer meg veldig bra. På den måten har jeg alt å vinne og få forventninger å forholde meg til. Det høres kanskje pessimistisk ut, men jeg blir ikke overrasket hvis jeg ryker ut, sier han ærlig.

Onsdag skrev de seks delfinalistene autografer. En kø på 250 meter møtte Torstein og de andre. Over tusen ungdommer dukket opp.

  • For meg som er en nokså beskjeden sørlending var det en snodig opplevelse å være midt oppi noe som en forbinder med Idol, sier Torstein Sødal og flirer.

I kveld har han en heiagjeng i salen. Moren, søsteren og niesen kommer til Bodø for å sitte ringside. I tillegg håper Sødal på masse stemmer fra sørlendinger landet over.

  • Jeg kommer nok ikke videre hvis jeg ikke får entusiasme og stemmer fra Sørlandet, avslutter Torstein Sødal. Oppfordringen er herved gitt!