Når Bruce Springsteen er i Oslo pleier han å ta inn på Grand Hotel, og i går ettermiddag begynte fans å samle seg utenfor hovedinngangen på Karl Johan i håp om å få et glimt av ham. Tre timer senere står det omtrent 20 personer i regnet og venter. Tyske Marc Billeiter (21) har stått her i fem timer allerede, og ser ikke bort ifra at han blir stående i fem til før han gir opp. Billeiter kom til Oslo fredag utelukkende for konserten, og har sjekket inn på Grand Hotel for å være så nær Sjefen som mulig.

Det er ingen som har bekreftet hverken at Springsteen ankommer Oslo i dag, eller at han skal bo på Grand Hotel.

— Tror du han kommer?

— Jeg håper det.

- Hva om han går inn bakdøren?

Billetter ser ut til å miste konsentrasjonen og begynner å flakke med blikket.

- Kanskje jeg burde stå inne og vente?

For bra

Ifølge anmelderen i Aftonbladet var lørdagens konsert for bra.

— Ikke be meg sammenfatte og analysere dette. Det går ikke. Konserten var for stor, for omfattende og for bra, skriver Markus Larsson.

Ordforrådet hans er så slått ut etter konsertopplevelsen at de ligger strødd utover marken og hiver etter luft. Men det bekymrer ham ikke, konserten trenger ikke superlativene hans.

— Jeg orker ikke samle sammen en stor haug av spektakulære adjektiver. De ville bare skjemme utsikten. Det her var virkelig ikke bare nok en dag på jobben. Det her var... helt sykt.

Best når han er rolig

Anmelderen fra Dagens Nyheter var til stede på fredagens konsert, og er litt mer moderat i sin lovprisning. Mattias Dahlström skriver at Springsteen og E Street Band åpner litt for ivrig, og at det blir bedre når de roer seg litt ned midtveis i konserten.

— Det betydelig mer avslappede tempoet passer nok også stemmen hans bedre. Den har riktignok fortsatt veldig bra trykk, men med alderen har stemmen mistet noe av urkraften, skriver Dahlström.

Dan Backman fra Svenska Dagbladet var også på fredagens konsert, og synes at den overivrige åpningen med "Born in the USA" var brølende og forferdelig. - Store deler av konserten kan i det hele tatt betraktes som ett eneste langt mannlig og brunstig brøl av gigantiske proporsjoner, men det er også slik han selv og fansen vil ha det.

Likevel var det vanskelig å ikke bli revet med i løpet av den tre timer lange konserten. Særlig når Springsteen roer det hele ned, skjønner anmelderen godt hva det er publikum jubler for.

— Springsteens innlevelse og sjarm er simpelthen umulig å beskytte seg imot.

AFTENPOSTEN / FÆDRELANDSVENNEN