ARENDAL: — Det kommer en del nedbør søndag, så det blir litt vått for de som kommer mandag, kanskje, sier statsmeteorolog Anders Sivle hos Meteorologisk institutt til fvn.no.

Sivle får støtte av sin kollega Frode Håvik Korneliussen hos Storm Weather Center.

— Natt til mandag er det ventet store nedbørsmengder, og regnet kan vare litt utover dagen. Utover kvelden ser det ut til at det går over til byger, men dette avhenger litt av når nedbørsområdet kommer og går, sier han.

**Les også:

Slik har festivalledelsen tatt høyde for dårlig vær

Slik forbereder du deg på våt festival**

Skiftende resten av uka I tillegg er det ventet 14-15 grader og opp til liten kuling mandag. Men kommer festivalgjengerne seg igjennom starten på uka, ser det værmessig bedre ut resten av festivalen.

— Tirsdag til fredag ser det langt lysere ut. Men det er mulighet for spredte byger, sier Håvik Korneliussen.

Ingen av meteorologene har særlig tro på langvarig solskinn under Arendal-festivalen.

— Det ser ut til å bli mest oppholdsvær, men en del skyer, tirsdag til torsdag. Det blir perioder med sol, men alle dagene er det en viss mulighet for regnbyger. Det ser imidlertid ikke ut til at det kommer de store mengdene, sier Anders Sivle.

16-17 grader? Temperaturene resten av uken vil ifølge de to ligge på mellom 15 og 20 grader på dagtid, bortsett fra mandag. Sivle mener dagtemperaturen stort sett vil ligge på 16-17 grader, og om natten 12-13. Uansett viser de siste værprognosene at lite tyder på en gjentakelse av fjorårets gjørmebad på Hove.

— Det blir i hvert fall ikke kjempedårlig, sånn som i fjor, sier Anders Sivle.